EÜ Eczacılık Fakültesi’nde Mezuniyet Heyecanı

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2016-2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

  • 0
  • 976
EÜ Eczacılık  Fakültesi’nde Mezuniyet Heyecanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2016-2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Vekili Prof. Dr. Makbule Aşıkoğlu,  Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Esra Baloğlu, İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu  Başkanı Tuncay Sayılkan,  akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törenin açılışında konuşan Prof. Dr. Makbule Aşıkoğlu, “Sevgili öğrencilerimiz eczacılık mesleğine adım attığınız bu andan itibaren doğru ve etkili ilaç kullanımında toplumun en yakın danışmanı olarak bilgi ve yeteneklerinizi geliştirmek için göstereceğiniz çaba en büyük gücünüz olacaktır. Mesleki ve etik değerleri koruyup bir sonraki nesle aktaracağınızdan eminiz. Genç meslektaşlarım beş yıl boyunca çok çalıştınız, uykusuz kaldınız. Çok güzel arkadaşlıklar ve dostluklar kurdunuz. En önemlisi sevgili ailelerinizi burada en güzel şekilde temsil ettiniz. Sizlere meslek hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

İLK AKREDİTE OLAN ECZACILIK FAKÜLTESİ
Prof. Dr. Esra Baloğlu;  “Beş yıldır beraber olduğumuz öğrencilerimiz şuan meslektaşlarım olarak görmekten büyük mutluluk duymaktayız. Onları bugün yeni hayatlarına yolcu etmenin burukluğu içindeyiz. Değerli veliler evlatlarınız beş yıl boyunca bizimleydi. Mezun oldukları fakültemiz akredite olmuş ilk eczacılık fakültelerinden biridir. Sevgili gençler artık mezun oldunuz. Şimdi sağlık ordusuna katılıyorsunuz. Vatanın farklı yerlerinde mesleğinize ve mesleğinizle hizmet edeceksiniz. Sizlere öğrenciliğiniz boyunca sizin için en iyiyi en doğruyu anlatmaya çalıştık. Dürüst ahlaklı kendini bilen kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak etik değerlere bağlı kalmayı daima öğrenmeyi yeni bilgilere ulaşmayı mesleki bilgilerinizi yenilemeyi sakın unutmayın. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Sizlere sağlık ve mutlu bir yaşam diliyoruz.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRİNDEN MEZUN OLUYORUZ”
Mezun öğrenciler adına konuşan bölüm birincisi Elif Alançay, “ Bizler Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi’nden özgür ve rahat bir ortamda okumanın ayrıcalığıyla mezun oluyoruz. Özellikle akademik alanda kendini kanıtlamış ve Türkiye’de değerli projelere imza atmış akademisyenlerin öğrencileri olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bu salondan çok çalışarak elde ettiğimiz eczacı unvanını isimlerimizin önüne ekleyerek ayrılacağız. Bu unvanı kazanabilmek için zorluklarla mücadele ederken beş yılın nasıl geçtiğini anlamadık.  Kendimizi bir serüvenin sonunda bulduk. Aslında yolun sonu gibi gözükse de mesleğimizin ve hayatımızın başındayız. Koşullar ne olursa olsun görevimiz bir ilaç uzmanı olarak hasta, hekim ve diğer sağlık personellerine karşı sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmek ve mesleğimizin saygınlığını her zaman korumak olacaktır. Başarımı bana mutluluğu yaşatan, aldığım her kararın arkasında durarak beni cesaretlendiren yaşamını bana ve kardeşime adayan diplomamın gerçek sahibi olduğunu düşündüğüm anne ve babama armağan ediyorum” dedi.
Tören “Eczacılık  Andı”nın okutulmasının ardından  diploma takdimi ve öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv