Ev kadınlarına hayati uyarılar  

Karabağlar Kent Konseyi'nin düzenlediği "Kimyasal Maddeler ve Zehirlenmeler" konulu seminerlerle, evde oluşabilecek tehlikelere karşı önlemler anlatılıyor.

  • 0
  • 424
Ev kadınlarına hayati uyarılar  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Kent Konseyi'nin düzenlediği "Kimyasal Maddeler ve Zehirlenmeler" konulu seminerlerle, evde oluşabilecek tehlikelere karşı önlemler anlatılıyor.

Karabağlar Belediyesi Semt Merkezlerinde, "Kimyasal Maddeler ve Zehirlenmeler" konulu seminerler başladı. Karabağlar Belediyesi Semt Merkezleri'nde eğitim gören kadınların katılımıyla düzenlenen seminerlere ilgi büyük.
Semt Merkezleri'nde düzenlenen ve özellikle evlerde kullanılan temizlik maddelerinden kaynaklanabilecek tehlikeli durumların anlatıldığı semineri, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hülya Güven veriyor.

Eldiven ve maske önemli
Ev temizliği sırasında çeşitli kimyasal madde içeren temizleyicilerin kadınlar tarafından sıklıkla kullanıldığını belirten Prof. Dr. Güven, eldiven ve maske kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Çamaşır suyu, tuz ruhu, pas sökücü gibi maddelerin birbiriyle karıştırılmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Güven, bu maddelerin birbiriyle karışması sonucunda zehirli 'klor gazının' ortaya çıktığını söyledi. Prof. Dr. Güven, temizlik sonrasında ortamın havalandırılmasının önemli olduğunu belirterek, "Kullandığımız bu maddeler deriyi, gözleri tahriş eder. Eğer aşındırıcı özelliği varsa solunum yoluyla alındığında veya yanlışlıkla içildiğinde ölüme kadar götürebilir. O yüzden bu tür maddeleri ortalıkta bırakmamak, çocukların erişemeyeceği yerlere koymamak gerekir." dedi.

Her gün ayrı bir semt merkezinde kadınlarla buluşmaya devam edecek seminer programı ise şöyle:
30 Nisan 2018 Pazartesi     14.00 Cennetçeşme Semt Merkezi
02 Mayıs 2018 Çarşamba   14.00 Eserkent Semt Merkezi
07 Mayıs 2018 Pazartesi    14.00 Aşık Veysel Semt Merkezi
09 Mayıs 2018 Çarşamba   14.00 Refet Bele Semt Merkezi
10 Mayıs 2018 Perşembe   14.00 Eskiizmir Semt Merkezi
11 Mayıs 2018 Cuma         14.00  Kazım Karabekir Semt Merkezi
14 Mayıs 2018 Pazartesi    14.00 Aydın Semt Merkezi

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv