"Evdeki Yabancılar" Karaburun'daydı

  • 0
  • 1.299
Yazı Boyutu:

Bu yıl dokuzuncusudüzenlenen Karaburun Şenliği, iki ayrı sergi ve "Evdeki Yabancılar"filminin galasıyla başladı. Karaburun Cumhuriyet Meydanı'nda, ÇamdibiBandosu'nun hareketli ezgileri eşliğinde başlayan şenlik, yine bando eşliğindeKarikatürlü Ev'in bahçesinde devam etti. Karikatürlü Ev'de, ana sınıfı veilköğretim çağı çocuklarına yönelik açılan resim kursunda, çocuklar tarafındanyapılan resim sergisi açıldı.

Sergi açılışı öncesi, "Evdeki Yabancılar" filminoyuncularıyla birlikte çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Karaburun BelediyeBaşkanı H. Serdar Yasa, "Geleceğimizin teminatı bu çocuklar, şimdidenürettikleri değerler ile yarına dair umuduzu yeşertiyorlar. Bu umudun KaraburunBelediyesi çatısı altında yeşertiliyor olması büyük bir mutluluktur" dedi.

 Buradaki serginin ardından diğer bir sergi açılışınageçildi. Belediye Konağı'ndaki sergi açılışına da yine Çambidi Bandosueşliğinde yüründü.  Tezhip ve Minyatür sanatçısı Şebnem Önem'in BelediyeKonağı'ndaki Tezhip-Minyatür ve Ebru sergisi, bu alana ilgi duyan çok sayıdakişinin katılımıyla açıldı. Sergi açılış kurdelasını Başkan Yasa, sanatçı Önemile birlikte kesti.  Sergi açılışı sonrası, Karaburunluların merakla bekledikleri"Evdeki Yabancılar" filminin galasına geçildi.

 

Karaburun halkının ve Karaburun Belediyesi'nin desteğiyle,2012 yılında Karaburunda çekilen filmin galası, Nergis Çay Bahçesindegerçekleştirildi. Film ekibinin tamamına yakını galadaydı.

 

Filmin gösteriminden önce kısa bir konuşma yapan Başkan H.Serdar Yasa, "Karaburun halkı ve belediyesi ile Kültür Bakanlığı'nın adetaimece usulü çekimine destek verdikleri filmin, şu an burada gösterime giriyorolması bizim için büyük bir onurdur. Buraya filmi izlemeye gelen bu büyükkalabalık da eminim ki bu konuda benimle aynı şeyleri hissediyordur. Filminçekimleri esnasında Karaburun halkı, belediyesiyle büyük bir işbirliğisergileyerek, film ekibine her türlü desteği sağlamaya çalıştı. İşte şimdi, budesteğin nasıl bir ürün ortaya koyduğunu görmek ve film ekibiyle bu çoşkuyupaylaşmak üzere hep birlikte buradayız" diye konuştu.

 

Filmin yönetmenleri Dilek Keser veUlaş Güneş Kacargil degalaya katılan Karaburun halkıyla düşüncelerini paylaştılar. Kaçargil,"Biz sahneye çıktık ama aslında bu sizin filminiz. Hepinizin şimdi burayasahneye gelmesi gerekiyordu. Ama yer olmadığı için bizler sadece temsili olarakburadayız. Hepiniz bu filmin sahibisiniz bunun bilin. Tekrar tekrarteşekkürler" dedi.

 

Filmin oyuncularından Fatih Al ise izleyicilere"Çekimler esnasında, burada misafir olduğumuzu hissettirmeyecek denlimisafirperver davrandığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

 

Başkan Yasa, filmin yönetmenleri  Dilek Keser veUlaş Güneş Kacargil, yapımcısıSerkan Çetinkaya, oyuncular Fatih Al, Ferit Aktuğ, Gökçe Sezer ile Cem Bender'eplaket ve çiçek verdi. Yönetmenlerden Ulaş Güneş Kacargil de Başkan Yasa'yaekip adına bir teşekkür plaketi takdim etti.

 

Filmde amatör olarak kısa bir rol alan Karaburun KösedereKöyünden 60 yaşındaki Şerife Zorlu da oyunculara Türk Bayrağı hediye etti.Şerife Zorlu, sempatik tavırlarıyla oyuncuların ilgi odağı oldu.

 

"Evdeki Yabancılar" filmi, 1990'lı yıllarda Egebölgesindeki küçük bir sahil kasabasında geçen hikayeyi ele alıyor. Film,mübadele döneminde doğup büyüdüğü yerden ayrılıp Yunanistan'a göç etmek zorundabırakılmış yaşlı bir Rum kadını olan Agapi'nin dokunaklı hikayesineodaklanıyor. Agapi yıllar sonra 80'li yaşlarına geldiğinde yıllar önce bırakmakzorunda kaldığı evini aramaya koyuluyor. Yanına genç torunu Elpida'yı da alarakEge'ye gelen Agapi eski evini bulsa da ev artık başka birine aittir. Yaşarisimli 30'lu yaşlardaki yeni ev sahibi ve Agapi arasında paylaşılamayan ev, hemgeçmişini arayan bir kadını hem de geleceğini kurtarmak isteyen bu adamı ortaknoktada buluşturuyor. Bu film, Dilek Keser ve Ulaş Güneş Kacargil'in beraberimza attıkları ilk uzun metrajlı filmi olma özelliğini taşıyor.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv