#evladıniçinbiragacdik

Ünlü yönetmen Çağan Irmak’ın başlattığı  “Evladın için bir ağaç dik” hareketine İzmir’den 1259 fidanlık destek geldi. Öğretmen Nur Furtun Sökmen, bu harekete Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak ve etrafının da katılımını sağlayarak destek verdi.

  • 0
  • 662
#evladıniçinbiragacdik
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ünlü yönetmen Çağan Irmak’ın başlattığı  “Evladın için bir ağaç dik” hareketine İzmir’den 1259 fidanlık destek geldi. Öğretmen Nur Furtun Sökmen, bu harekete Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak ve etrafının da katılımını sağlayarak destek verdi. Sivil bir hareket olan proje ile herkes fidan dikerken çektirdiği fotoğrafı  #evladıniçinbiragaçdik etiketi ile sosyal medyada paylaşabiliyor.  Nur Furtun Sökmen ve dostlarının katkıları ile Foça ağaçlandırma sahasında “Evladın İçin Bir Ağaç Dik” korusu oluşturuldu ve fidan dikim töreni düzenlendi.
 
Düzenlenen fidan dikim töreninde konuşan   Nur Furtun Sökmen, Antalya'daki orman yangınının ardından çok üzüldüğünü ve tesadüfen sosyal medyada Çağan Irmak'ın başlattığı hareketi gördüğünü ve çok heyecanlandığını söyledi. Sökmen ; “Ne yapabilirim diye düşünürken Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak koru oluşturmaya karar verdim. Akrabalarımı, ailemi, arkadaşlarımı, sevdiğim insanları aradım. Onlar da benim kadar heyecan duydular ve çok kısa bir sürede 1259 fidan bağışına ulaştık. Çağan Irmak'a burada teşekkürlerin en büyüğünü sunuyorum çünkü öyle bir fikir olmasaydı bu koru oluşmayacaktı. Dilerim bu bir başlangıç olur, bütün Türkiye'ye örnek olur ve her taraf korularla ormanlarla dolar. Gelecek için sanıyorum atılabilecek en anlamlı adımlardan bir tanesi.” diye konuştu. 
 
Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, ağaçlandırma alanında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öztürk, doğaya katkılarından dolayı teşekkür ederek Nur Furtun Sökmen’e plaket takdim etti.  Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluştu, can suları verildi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv