Evlenen çiftlerin Cankurtan'ı

DanceFloor Dans Okulu sahibi Ümit Yumlu, düğün zamanı yaklaşıp ta dans etmesini bilmeyen çiftlerin imdadına yetişiyor.

  • 0
  • 2.224
Evlenen çiftlerin Cankurtan'ı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sloganı ‘’Siz Sadece Evet Deyin Biz Sizi Dans Ettirelim’’ olan düğün danslarının öncüsü, DanceFloor Dans Okulu sahibi Ümit Yumlu, düğün zamanı yaklaşıp ta dans etmesini bilmeyen çiftlerin imdadına yetişiyor.
 
Daha önce hiç dans etmemiş, öğrenememiş olan gelin ve damadın en büyük sıkıntısı olan ilk dans gereğini çok yakın bir arkadaşında farkeden ve “İlk Dans” adlı projesini başlatan Yumlu, 13 yıldır bu eğitime ihtiyaç duyanların başvuru adresi oldu.
Yüzlerce göz tarafından izlenen dans pistindeki ilk dans eden çiftler eğer dansı biliyorsa, hem kendilerinin keyif alarak dans ettiklerini, hemde izleyenlerin ilgi ve beğeniyle izlediklerini söyleyen Yumlu, “davetli olduğumuz yakın bir arkadaşımın da eşinin de dans bilmeden mecburiyetten kalktıklarını ama usulen iki dönmenin ardından kaçar gibi yerlerine oturduklarını gördüğümde çok üzüldüm. Ben bir dans eğitmeni ve dansçıydım. Arkadaşımın pozisyonundaki gelin ve damatlara bu konuda destek verebileceğimi düşünerek  ‘’Siz Sadece Evet Deyin Biz Sizi Dans Ettirelim’’,  “İlk Dans” projelerini başlattım. Proje inanılmaz ilgi gördü. Hiç dans etmemiş insanları dans ettirdim. Bazı damatlar geline haber vermeden bir süre ders aldı, ardından sürpriz yaparak gelini getirdi, bazı çiftler anne ve babası’nı da getirdi ve aldıkları eğitimin ardından muhteşem danslar yaptı. Bazı gelin- damat bizden aldıkları eğitimle çift olarak adeta şov yaparken, bazen bununla yetinmeyip bir dans topluluğunun parçası olabileceklerini göstermek için dans topluluğumuzla düğün dansını yapıyor” dedi.
 
Düğün vakti yaklaşıp strese girmeden derslere başlamakta fayda olduğunu ifade eden Yumlu, “Son haftalara bırakılan derslerde çiftlerin günlük işleri ve düğün koşuşturmasından dolayı derslerde stres oluyorlar. Dans derslerine eğlenmek için gelen çiftler daha rahat dans ediyorlar. Açıkçası biz de daha rahat çalışıyoruz. Genel olarak çiftlerin programına göre 2,5 – 3 ay önce başlamalarını tavsiye ediyoruz, 5 ila 6 derste düğün dansı koreografilerini bitirmeyi hedefliyoruz.  Çiftlerin özel müzikleri yoksa o konuda da yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

Bu noktada seçilen müziğin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Ümit Yumlu, “Müzikteki ritm hangi dansı gösteriyorsa o dansın temel figürlerini öğreneceksiniz. Temel adımları öğrendikten sonraki koreografi çalışmalarını, evlenecek çiftlerimize hareket opsiyonları sunup onların da fikirlerini alarak devam ettiriyoruz.  Çift uygunsa çok çılgın projelerim var değişiklik isteyen çiftlerimize önerilerde bulunuyoruz ya da onların hayal ettiği bir şeyi de çalışabiliyoruz. Düğün dansına profesyonel grubumuzla eşlik edebiliyoruz. Düğünler için oluşturduğumuz gösteri grubumuzla Flash Mob, Dans Gösterileri yapabiliyoruz. Düğünde misafirleri de içine alan interaktif dans çalışmaları yapıyoruz. Katılımcılara Latin dansları, Twist, Rock’n Roll dansları yaptırıyoruz, sonra zaten düğün kopup gidiyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Atıksız moda

Suudi Arabistan'da 4 Yeni Mağaza

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Arşiv