“Feminen” Çağdaş Dans Performansı 30. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde

30. İzmir Avrupa Caz Festivali dün akşam (26 Eylül) AASSM Büyük salonda bir ilk gösterime sahne oldu. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), gençlere yönelik eğitim atölyeleri çerçevesinde İKSEV & NORM Sanat işbirliği ile çalışmaları Ocak ayından bu yana süren “Feminen” Çağdaş Dans Performansı ilk kez seyirci önüne çıktı.

  • 0
  • 325
“Feminen” Çağdaş Dans Performansı 30. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

30. İzmir Avrupa Caz Festivali dün akşam (26 Eylül) AASSM Büyük salonda bir ilk gösterime sahne oldu.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), gençlere yönelik eğitim atölyeleri çerçevesinde İKSEV & NORM Sanat işbirliği ile çalışmaları Ocak ayından bu yana süren “Feminen” Çağdaş Dans Performansı ilk kez seyirci önüne çıktı.

Genel Sanat Yönetmenliğini Duygu Uysal Simrooğlu’nun, koreograflığını çağdaş dans sanatçısı Cansu Ergin’in ışık tasarımını Alev Topal’ın üstlendiği bu çağdaş dans projesinde, 8 kadının kendilerini, iç dünyalarını tanımaları, birbirlerinin gelişmesine ve değişmesine tanıklık etmeleri çağdaş dansla yansıtıldı.

İzleyiciyi bir farkındalık yolculuğuna çıkarmayı da hedefleyen dans performansı alkışlandı.


Gösteride Asuman Öge, Duygu Soyer, Duygu Uysal Simrooğlu, Esila Mayadağ, Ezgi Atan, Lale Madenoğlu, Nisa İnce, Pınar Özer rol aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv