Fenerbahçelilerden “Sakız ağaçlandırmasına” katkı

Fenerbahçe Spor Kulübü İzmir Şubesi, sakız ormanı oluşturmak üzere Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaptı.

  • 0
  • 293
Fenerbahçelilerden “Sakız ağaçlandırmasına” katkı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Fenerbahçe Spor Kulübü İzmir Şubesi, sakız ormanı oluşturmak üzere Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaptı. Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ve Fenerbahçe Spor Kulübü İzmir Şubesi Başkanı Aykut Oktar tarafından imzalanan protokolle, Çeşme-Çiftlikköy sakız ağaçlandırma sahasında taraftarların desteği ile 500 fidanlık sakız ormanı oluşturulması hedefleniyor.
 
Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, protokol imza törenine katılan  Fenerbahçe Spor Kulübü İzmir Şube Başkanı Aykut Oktar ve şube yöneticilerine sakız ağaçlandırması hakkında bilgi verdi.
 
Ağaçlandırma çalışmasının İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile devam ettiğini söyleyen Gençol “Sakız biliyorsunuz çok özel bir ağaç. Sakız ağaçlandırma projemize destek olarak ülke ekonomisine de katkıda bulunuyorsunuz. 5 yıl boyunca damlama sulama sistemleri ile bakımları yapılacak ve fidan bakımları 7 yıl boyunca devam edecek.” dedi.
 
Ayrıca Gençol, 2007 yılında İzmir Fenerbahçeliler Derneği tarafından Urla - Kestanedağı ağaçlandırma sahasında oluşturulan 10 bin fidanlık ormanın son halinide fotoğraflarla Başkan ve Şube Yöneticilerine gösterdi.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü İzmir Şube  Başkanı Aykut Oktar, doğaya katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi ve  yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefledikleri  sakız ormanı için tüm İzmirlilerin desteğini beklediklerini belirtti.
 
Şube Başkanı Aykut Oktar, bağış yapmak isteyenlerin Fenerbahçe Spor Kulübü İzmir Şubesini arayarak veya ziyaret ederek ayrıntılı bilgi alabileceklerini, ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü İzmir Şubesinin Facebook ve Instagram hesaplarında ağaçlandırma projesinin gelişmelerini takip edebileceklerini söyledi.
 
Konuşmaların ardından  Fenerbahçe Spor Kulübü İzmir Şubesi Sakız Ormanı için,  Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ve Fenerbahçe Spor Kulübü İzmir Şube Başkanı Aykut Oktar tarafından protokol imzalandı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv