Festival, Sokaklara Taştı     

Bu yıl 11’nci kez düzenlenen ve  20 ülkeden 40 kukla tiyatrosu topluluğunun 42 gösteriyi 45 kapalı ve açık gösteri mekanında 176 kez sahnelediği 11’nci İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte kukla sokaklara taşarak halk ile kaynaştı.

  • 0
  • 789
Festival, Sokaklara Taştı     
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl 11’nci kez düzenlenen ve  20 ülkeden 40 kukla tiyatrosu topluluğunun 42 gösteriyi 45 kapalı ve açık gösteri mekanında 176 kez sahnelediği 11’nci İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte kukla sokaklara taştı, halkla kaynaştı.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzeri İsmail Sivri’nin anıtı önünde sergilenen Rus kukla sanatçılarının Şirin Kız (Mr. Pejo’s Wandering Dolls) adlı oyunu, beklenilenin üzerinde ilgi gördü ve o civardı bulunan yüzlerce sanatsever, zaman zaman interaktif bir hale de dönen gösteriyi ilgi ve beğeniyle izledi.
13 yaşı üstünde izleyiciye hitap eden 60 dakikalık sözsüz oyun; ergenlik çağındaki genç bir kız hakkında ilginç bir hikâye. Kendi münzevi ve yalnız dünyasında yaşayan garip, inatçı ve kötümser bir genç olan Şirin Kız’ın o, yalnızlık fantezilerine ait bir sürü anısıyla, ilginç ve harikulade karakterlerle dolu bir dolap içinde yaşadığı, bir kayıp ve kazanç, müzik ve ruh, mutluluk ve yalnızlık hikâyesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ni dolduran 7’dn 70’e yüzlerce kişi tarafından izlendi.
Kendisini tanıyabilmek ve kim olduğunu bulabilmek için sürekli maske değiştirmekte olan Şirin Kız, ancak günün birinde yalnızca kendisini adayarak hak ettiği şeyleri elde edebileceğini fark eder ve bir masa yapar. Üzerine bir sofra kurar ve izleyiciler ile kendi küçük ailesini yaratır.
Şirin Kız, oyunun sonunda izleyenler arasından oyuna dahil ettiği kişileri masaya davet edip, kafesini kırarak dünyaya ulaşabilme çabasını paylaştığı gösterisi sonunda coşkuyla alkışlandı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv