Festivaller Kenti Çeşme; “5. Germiyan Festivali” için gün sayıyor

Çeşme Belediyesi'nin "9 Durak 9 Deneyim" projesi kapsamında yer alan ve beşinci kez düzenlenecek olan Germiyan Festivali bu yıl da dopdolu içeriğiyle ziyaretçilerine adeta zaman yolculuğu yaşatacak.

  • 0
  • 318
Festivaller Kenti Çeşme; “5. Germiyan Festivali” için gün sayıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme Belediyesi'nin "9 Durak 9 Deneyim" projesi kapsamında yer alan ve beşinci kez düzenlenecek olan Germiyan Festivali bu yıl da dopdolu içeriğiyle ziyaretçilerine adeta zaman yolculuğu yaşatacak.
 
6 - 7 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan 5. Germiyan Festivali'nde Germiyan’a has geleneksel tatlar stantlarda görücüye çıkacak. Şekeriçi (Damat Kurabiyesi), Kopanisti Peyniri gibi yöresel lezzetlerin atölyeleri, söyleşiler, yerel kültüre ait gösteriler ve geleneksel hale gelen Ekmek Yarışması da festivale renk katacak.
 
6 Ekim Cumartesi günü saat 10:00’da; Germiyanlı üreticilerin kendi ürettikleri ürünlerin satıldığı stantların açılışı ile başlayacak festivalin ilk gününde saat 11:30’da Germiyan düğünlerinin değişmez lezzeti olan Şekeriçi (Damat Kurabiyesi) yapım atölyesi ve saat 16:30’da Kopanisti Peyniri yapımı atölyesi gerçekleştirilecek.
 
Festival Korteji saat 13:00'de  
Renkli görüntülere sahne olan Festival Korteji, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın ve festival ziyaretçilerinin katılımıyla, saat 13:00'de, Germiyan İlkokulu önünde başlayacak. 
Festival kapsamında, saat 14:00'de, Köy Kahvesi'nde "Eski Fotoğraflar" sergisi, Eski Un Fabrikası’nda “Eski Araç Gereçler" sergisi ve “Suna Erdoğan Resim Sergisi” açılışları gerçekleştirilecek. 
Saat 15:00'de Köy Kahvesi'nde Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Önen tarafından; "Germiyan’ın Sosyal ve Kültürel Tarihi: Belgeler, anılar ve öyküler" söyleşisi gerçekleştirilecek.
Festivalin ilk günü, saat 19.30'da Germiyan Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan Germiyan usulü “Kına Gecesi Sini Töreni” ile son bulacak.
 
Festivalin ikinci günü de dopdolu 
Festivalin ikinci günü olan 7 Ekim Pazar günü saat 11:30’da Nokokira isimli mekanda Cengiz Kaya tarafından “Köy Sabunu Atölyesi” gerçekleştirilecek.
 
12:30’da ise Germiyan evlerinin duvarlarına çizdiği desenlerle adını Türkiye'de duyuran Nuran Erden, Goca Emine isimli mekanda "Taş Boyama" atölyesi düzenleyecek. 
 
Seferihisar Can Yücel Tohum Takas Merkezi Yöneticisi Aylin Bostan ve İzmir Yerel Tohum Topluluğu Sözcüsü Göknur Yumuşak tarafından gerçekleştirilecek “Tarım zehirleri ve yerli tohumun önemi” söyleşisi ise saat 14.00'de Köy Kahvesi’nde düzenlenecek.

Yarışma sonrası Deniz Polat Konser verecek 
Ekmeğiyle ünlü Germiyan’da, festival kapsamında geleneksel olarak her sene düzenlenen “Ekmek Yarışması” saat 16.00'da Germiyan İlkokulu Bahçesi'nde gerçekleştirilecek. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verileceği törenin ardından festival, saat 18.00'de yapılacak Deniz Polat Konseri ile sona erecek. 
 
5. GERMİYAN FESTİVALİ PROGRAMI / 6-7 EKİM 2018 
6 EKİM 2018, CUMARTESİ
10:00 STANTLARIN AÇILIŞI
11:30 ATÖLYE: “Şekeriçi (Damat Kurabiyesi) Yapımı” - Dilek Algur / Yer: Atam Cafe
13:00 FESTİVAL KORTEJİ / Rota: Germiyan İlkokulu'ndan Eski Un Fabrikası'na
14:00 SERGİ AÇILIŞLARI
“Eski Fotoğraflar” / Yer: Köy Kahvesi
“Eski araç-gereçler” / Yer: Eski Un Fabrikası
“Suna Erdoğan Resim Sergisi” / Yer: Eski Un Fabrikası
15:00 SÖYLEŞİ: "Germiyan’ın Sosyal ve Kültürel Tarihi: Belgeler, Anılar ve Öyküler" - Ege Üni. Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Önen / Yer: Köy Kahvesi
16:30 ATÖLYE: “Kopanisti Peyniri Yapımı” - Ayşe Kabasakal / Yer: Otantik Ev
18:00 “Kına Gecesi Sini Töreni Hazırlığı” / Yer: Otantik Ev
19:30 GÖSTERİ: “Kına Gecesi Sini Töreni” / Yer: Germiyan Meydan 
 
7 EKİM 2018, PAZAR
10:00 STANTLARIN AÇILIŞI
11:30 ATÖLYE: "Köy Sabunu Yapımı” - Cengiz Kaya /  Yer: Nokokira
12:30 ATÖLYE: “Nuran Erden'le Taş Boyama" / Yer: Goca Emine
14:00 SÖYLEŞİ: "Tarım Zehirleri ve Yerli Tohumun Önemi" - Aylin Bostan (Seferihisar Can Yücel Tohum Takas Merkezi Yöneticisi) ve Göknur Yumuşak (İzmir Yerel Tohum Topluluğu Sözcüsü) / Yer: Köy Kahvesi
16:00 EKMEK YARIŞMASI / Yer: Germiyan İlkokulu Bahçesi
18:00 KONSER: Deniz Polat / Yer: Germiyan İlkokulu Bahçesi

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv