Fizik Tedavi Yüksekokulu’nda ders yılı 92 yeni öğrenci ile başladı

  • 0
  • 1.252
Fizik Tedavi Yüksekokulu’nda  ders yılı 92 yeni öğrenci ile başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve RehabilitasyonYüksekokulu’nu kazanarak kayıt yaptıran 92 yeni öğrenci, Türkiye’nin “Kalitebelgeli” tek FTR Yüksekokulu’nda eğitim görecek olmanın heyecanı ile yeni dersyılına başladı. Ülkemizde 48 üniversitede yer alan FTR bölümleri içindeuluslararası standartlara uygunluğu “Kalite Belgesi” ile tescillenen tek FizikTedavi Yüksekokulu olan DEÜ FTR, ayrıca Türkiye’de bu alanda 6 anabilim dalı bulunantek yüksekokul olma özelliği ile farklılık gösterdi. Yüksek puanlarla tercihedilen eğitim yuvasına ilgi büyük oldu.  

2014-2015 eğitim yılı açılışında konuşan DEÜ RektörYardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel, “Öğrencilik dönemi insan hayatınınunutulmaması gereken anılarının yaşadığı bir zaman dilimidir. Yüksekokulumuzönemli özellikleri olan, attif ve etkinlikleri bol bir kurum. Sizlerüniversitemizi tercih ettiğiniz için şanslısınız. Üniversitemizin her alandamarka olduğunun bir göstergesi de alınan puanların yüksekliği” dedi.  

Eğitim süresi 5 yıl      
Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sema Savcı; İnciraltı YerleşkesiKurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’ndaki açılışta eğitim kalitesineilişkin şu bilgileri verdi: “Okulumuz 1992 yılında Prof. Dr. Candan Algun’unkuruculuğunda Ege Bölgesi’nin ilk, Türkiye’nin üçüncü fizyoterapi lisans eğitimkurumu olarak açıldı. 16 öğretim üyemiz, 18 araştırma görevlimiz ve 22 kişilikidari kadromuzla kalite standardından ödün vermeden eğitim olanağı sunuyoruz.Kadromuz bununla sınırlı değil, başta Tıp Fakültesi olmak üzere üniversitemizinfarklı fakültelerinin desteği ile eğitimlerimizi yürütüyoruz. Toplam eğitimsüremiz 1 yılı hazırlık, 4 yılı temel ve klinik bilimleri içeren 5 yılatamamlanmakta. Öğrenci kadromuza baktığımızda, kuruluş sürecinde 20-30 kişi düşünülenöğrenci sayısı bugün toplamda 500’ü aştı. Erasmus değişim programı ile birçokülkeye öğrenci ve öğretim üyesi değişimi sağlıyoruz. 8 yüksek lisans, bir dedoktora programımız var. Profesör Candan Algun döneminde başlayan ‘Kalitesertifikamızı’ sürdürüyor ve Uluslararası standardımızı koruyoruz. Sadece bilimdeğil sosyal alanda da etkinliğimiz çok. Özellikle geçen yıl ev sahipliğiniüstlendiğimiz ve dünyada ilk kez yapılan Uluslararası Aquaterapi Kongresiönemli bir organizasyondu. Öğrencilerimiz iyi bir eğitim kurumuna geldi.”

Yüksekokul 1. Sınıf Koordinatörü ve FTR Yüksekokulu MüdürYardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nursen İlçin de Ulu Önder Atatürk’ün emanet ettiğigençleri yarınlara hazırlamanın coşku ve heyecanı içinde olduklarını ifadeetti. Öğrencileri temsilen konuşan son sınıf öğrencisi Ahmet Doğan ise gençarkadaşlarına, “Bu sıralara oturmaya hak kazandığınız için önemli bir yeregeldiniz, ancak sizlere önerim, ‘Üniversiteye geldik daha rahat olacağız’rehavetine kapılmayın. Türkiye’nin en iyi eğitim kurumlarından birinde olduğunuzubilin ve derslerinizi bırakmayın” diyerek öğüt verdi.  

Dekan Türnüklü’den “Müzakere”dersi
Açılışta, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü,anlaşmazlıkların sihirli formülü olan “Müzakere” konusunda bir konferans verdi.Dokuz Eylül Üniversitesi Anlaşmazlık Çözümü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürüolan Profesör Türnüklü, günümüzde toplumun her alanında şiddetin olduğunu, bunuönlemenin “Müzakere” ile mümkün olabileceğini ifade ederek şöyle konuştu:“Bizim insanımız anlaşmazlıkları pek sevmez. Benanlaşmazlıkların olması gerektiğine inanan bir insanım. Bazı araştırmacılardiyor ki, herhangi bir sosyal ortamda anlaşmazlık yoksa teşvik edin,cesaretlendirin. Herşeye evet denilen yerde ne değişim, ne dönüşüm, ne ilerlemegerçekleşir. Bu durumda bizim için önemli olan, farklılıkların olduğu yerdeanlaşmazlıklarımızı nasıl yöneteceğimiz konusu. Bunun çözümü müzakeredir.Farklılıklarına rağmen şiddet kullanmaksınızın yaşayabilen bireyleri yaratmakzorundayız. Toplumun her biriminde şiddet artıyor. Aile içi şiddet, sokaktaşiddet, ülkelerarası şiddet… Müzakere, kişilerin farklılıklarını karşılıklı yüzyüze yönettikleri bir diyalog yoludur ve bize iknayı çağrıştırır. Müzakeredefizik güç yerine dilin ve iknanın gücü öne çıkar. Bu hayatın her alanında önemlidir.Hasta ile iletişiminizde ve tüm yaşamınızda müzakereci olmaya dikkat edin.”   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv