Foça’da, ‘şiir ve müzik’ dolu bir gece

  • 0
  • 695
Yazı Boyutu:

Foçalı Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş ile Emekli EdebiyatÖğretmeni Yılmaz Mızrak şiirleriyle ve Müzisyen Haluk Çetin şarkılarıyla, Foçalıedebiyatseverlere hafızalarında uzun süre yaşatacakları güzellikte bir gece yaşattı.

18 Nisan Cuma akşamı, Foça Belediyesi Reha Midilli KültürMerkezi’nde gerçekleşen şiir dinletisine; Foça Belediyesi Meclis Üyesi ZeynepÇemrek, Şair Ataol Behramoğlu, Yazarlar Ahmet Önel ve Vecdi Çıracıoğlu ileedebiyatseverler katıldı.

Şiir dinletisi esnasında, salonun dışında yağan yağmur vegök gürültüsü sesleri, sanatla dolu gecenin atmosferine, çok hoş bir katkıyaptı. Dinleti, Haluk Çetin’in seslendirdiği, Ülkü Tamer’in ‘Selam Olsun’ şiirininşarkısı ile başladı. Yılmaz Mızrak, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘Bi tane daha”şiirinden bir bölüm okuyarak, 17 Nisan 1940 tarihinde kuruluş yasası çıkan ve TürkEğitim Tarihi’nin önemli bir dönemeci olan, çok değerli ve büyük sanatçılaryetiştiren ‘Köy Enstütüleri’nin kuruluş yıldönümünü hatırlattı. Dinleti boyuncatümü kendi şiirlerinden oluşan bir seçki sunan Hüseyin Yurttaş, ilk olarak ‘ÖpüldünüzEfendim’ şiirini seslendirdi.

Müzisyen Haluk Çetin; Ülkü Tamer, Karacaoğlan, Fazıl HüsnüDağlarca, Can Yücel, Behçet Necatigil, Nihat Behram, Ömer Hayyam, Melih CevdetAnday, Ahmet Arif, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Orhan Veli Kanık, Yahya KemalBeyatlı, Atilla İlhan ve Nazım Hikmet gibi çok değerli ve sevilen şairlerinşiirlerinden yapılan şarkıları ve kendi bestelerini yorumladı.

Gecenin finali Hüseyin Yurttaş’ın ‘Ordayım’ şiiri ile yapıldı.Belediye Meclis Üyesi Zeynep Çemrek; Hüseyin Yurttaş, Yılmaz Mızrak’a ve HalukÇetin’e, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ adına teşekkür çiçeği verdi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Arşiv