Foça’da yüzmeye engel yok

Foça’da, Engelli yurttaşların denizle kolayca buluşmasını sağlayan ‘‘Rampa Platformların’’ 3’üncüsü inşa edildi.

  • 0
  • 271
Foça’da yüzmeye engel yok
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Foça’da, Engelli yurttaşların denizle kolayca buluşmasını sağlayan ‘‘Rampa Platformların’’ 3’üncüsü inşa edildi.
Foça Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, İngiliz Burnu mevkiine giden 394 Sokaktaki Halk Plajının ilk metrelerine, yeni bir rampa-platform inşa etti. Platform, yaşlılar, yürüme güçlüğü çekenler, desteğe ihtiyaç duyanlar ve engellilerin denize girebilmelerini kolaylaştırıyor.

Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi ile geliştirilen düşünce ortaklığıyla inşa edilen platformlardan ilki Reha Midilli Caddesi üzerindeki Halk Plajına, ikincisi de Foça Belediyesi Karakum Plajı’na monte edilmişti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Foça’da engelleri kaldırmak için çalışmalar yapmayı sürdürüyoruz. Engelli kardeşlerimize ve Foça Kent Konseyi Engelli Meclisimize desteğimiz sürecektir’’dedi.

Platform Özellikleri
Sıhhi ve güvenilir, komple paslanmaz krom (304 kalite) ve ahşap malzemeden inşa edilen platformun % 5/9 meyile sahip korkulukları 65 santimetre yüksekliğe sahip. Koridor genişliği 80 santimetre olan platformun, denizin içinde kalan kısmının uzunluğu 11 metre, yüzeyde kalan kısmının uzunluğu 16 metre ve su yüzeyinden 80/90 santimetre aşağıya iniyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv