Folkart Academy kuruldu

Folkart Gallery başta olmak üzere İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Ana Sponsorluğu ve benzeri faaliyetler ile sanata verdiği desteği sürdüren Folkart, yeni projesiyle gündemde.

  • 0
  • 1.671
Folkart Academy kuruldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Folkart Gallery başta olmak üzere İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Ana Sponsorluğu ve benzeri faaliyetler ile sanata verdiği desteği sürdüren Folkart, yeni projesiyle gündemde.
 
Kurumsal Sosyal Sorumluluk uygulamaları kapsamında Folkart, kendi bünyesinde Folkart Academy’i kurdu. İlk adımını da Ustalarla Tiyatro Atölyesi ile gerçekleştirecek. İlk etapta 625 kişiye eğitim verilecek.
 
Folkart sanat eğitimleri alanındaki faaliyetlerini artık bünyesinde kurulan Folkart Academy ile devam ettirecek. Folkart Academy’nin ilk eğitimi ise tiyatro oyunculuğu üzerine olacak.
 
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK
İzmir’de imza attığı yenilikçi inşaat projeleri ile Türkiye’nin en büyük inşaat şirketleri arasında en önlerde yerini alan Folkart, İzmir’den kazandığını, yine İzmir’e geri vermeyi sürdürüyor. Folkart, Kurumsal Sosyal Sorumluluk anlayışını hayata geçirirken, İzmir’de sanata verdiği güçlü desteği Folkart Academy ile devam ettirecek. Folkart Academy, bu anlayışın en güçlü simgelerinden biri olacak.

Folkart Gallery ile dünyanın önde gelen sanatçılarını ve eserlerini İzmir’de sanatseverlerle buluşturan Folkart, geçtiğimiz yıl da 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’na Ana Sponsor olmuştu. Ayrıca İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın da, Ana Sponsorluğunu üstlenen Folkart, sanata ve sanatçılara, İzmir’de çok güçlü bir şekilde destek olmayı sürdürüyor.
 
USTALARLA TİYATRO ATÖLYESİ
Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Folkart yeni bir adım daha atıyor.
Folkart, sanatsal eğitim alanındaki çalışmalarını, artık Folkart Academy çatısı altında yürütecek. Folkart Academy’nin ilk eğitim alanı ise tiyatro üzerine olacak. 
Folkart Academy Proje Koordinatörlüğünü de üstlenen, ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan’ın Genel Sanat Yönetmenliği’ni yürüteceği,  “Ustalarla Tiyatro Atölyesi” kapsamında Zeyno Gönenç, Ziya Kürküt, Yeşim Alıç, İbrahim Raci Öksüz, Almıla Uluer Atabeyoğlu, Kerem Atabeyoğlu, Gürol Tonbul, Oktay Keresteci gibi alanlarında usta oyuncular ve uzman isimler, katılımcılara eğitimler verecek. Eğitimler süresince ünlü tiyatro oyuncuları da, misafir eğitmenler olarak kursiyerle buluşacak. Folkart Academy’nin tüm hizmetleri kurumsal sosyal sorumluluk anlayışıyla ‘ücretsiz’ olarak gerçekleşecek.

 
Kerem Atabeyoğlu      Almıla Uluer Atabeyoğlu    İbrahim Raci Öksüz       Banu Gökçül            Volkan Severcan      

Gürol Tonbul         Hülya Savaş                   Candan Günay Tuna         İbrahim Sarıtaş      Bora Severcan

Meltem Yorulmaz              Murat Kodallı                Oktay Keresteci             Yeşim Alıç                      Ziya Kürküt          
625 KİŞİYE TİYATRO EĞİTİMİ
İlk etapta 400’ü çocuk, 200’ü yetişkin ve 25’i de, profesyonel seviyede olmak üzere toplam 625 kişiye ücretsiz eğitim verilmesi planlanıyor. Eğitimler için tüm başvurular, 12 Mart 2017 tarihinde (Pazar günü) www.folkartakademi.com internet sitesinde başlayacak. Oyunculuğa Giriş, Nefes ve Beden Kullanımı, Sahne, Oyunculuk, Yaratıcı Drama, Doğaçlama, Hareket ve Dans, Makyaj gibi birçok alanda eğitimler verilecek. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Amacımız, Kurumsal Sosyal Sorumluluk anlayışımızın en temel ayağını oluşturan sanatsal alanda, Folkart olarak sanata ve sanatçılarımıza destek olmayı sürdürülebilir kılmak. Bunu başarma yolunda, çok önemli bir mesafe kaydettiğimiz için çok mutluyuz” dedi.
 
GALLERY’DEN ACADEMY’E UZANAN YOL
Mesut Sancak Folkart Academy projesini şöyle özetledi:
“İki yıldır Folkart Gallery’de dünyanın ve Türkiye’nin en ünlü sanatçılarının eserleri ile sanatseverleri buluşturduk, bugüne dek galerimizi ziyaret edenlerin sayısı yüz bin kişiyi geçti. Bu yolda yeni sergilerle, çok daha güçlü ve etkin bir şekilde yürümeyi sürdüreceğiz.
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın Ana Sponsorluğunu üstlendik.
Ama bunlar dışında, bugüne dek çok sayıda, sanatsal etkinliğe ciddi destekler verdik. Şimdi ise yeni, uzun soluklu bir adım daha atmak istiyoruz. Geleceğin sanatçılarının yetiştirileceği, sanata ve sanatçılara verilen değeri arttırmak amacıyla, kısaca ‘sanata değer, bir gelecek için’ diyerek Folkart Academy’i kurduk. Folkart Academy, bünyesinde farklı sanatsal disiplinlerde çeşitli eğitim çalışmalarımız, atölyelerimiz olacak. Bu yolla sanata desteğimizi sürdüreceğiz. İlk eğitim adımı ise ağırlıkla tiyatro oyunculuğu üzerine olacak.”
 
BAŞVURU HERKESE AÇIK
Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan, ‘Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nin içeriğini aktarırken, konuyu şöyle özetledi:
“Ustalarla Tiyatro Atölyesi ile Türkiye’de oyunculuğa meraklı olan, oyunculuk mesleğini seçmek isteyen, kendi mesleğinde oyunculuk enstrümanlarını kullanmak isteyen kişilerin temel oyunculuk konusunda eğitilmesini amaçladık. Yetenekli çocukların ve yetişkinlerin tespiti ve sanat okullarına girmelerinin teşvik edilmesi için atölye programları hazırlandı.”
Severcan, Academy’de başlayacak tiyatro oyunculuğu eğitimi ile önemli bir kapı açmak istediklerini vurgularken, çalışmalara her kesimden insanın katılabileceğini söyledi.
Doktor, avukat, mühendis, öğretmen, lise öğrencisi, ilkokul öğrencisi. Kısaca 6 yaşından itibaren tüm katılımcılar, bu eğitimlerden faydalanabilecek” diyen Severcan eğitimin Folkart Towers’te oluşturulacak mekanlarda gerçekleştirileceğini belirtti. Severcan, başvurularda bir kontenjan sistemi uygulanacağını, ilk etapta belirlenen kontenjan sayısı kadar öğrenci kabul edilebileceğini açıkladı.  
 
ÖZEL SINIFA ÖZEL SINAV
Volkan Severcan, Folkart Academy kapsamında, özel eğitimle ‘profesyonel alana’ ilk adımı atabilecek düzeyde ‘özel bir sınıf’ oluşturacaklarını da söyledi. Bu sınıf için öngörülen kişi sayısı ise 25 olacak. Severcan, bu sınıfa alınacak öğrenciler için özel bir sınav uygulanacak, 25 kişi tamamen oluşturulan uzman seçici kurul tarafından belirlenen yöntemlerle seçilecek.
Volkan Severcan, Türk tiyatrosuna yeni oyuncular kazandırmayı amaçlayan bu programın yine ücretsiz olacağını vurgularken ilk etapta öğrencilere tam 200 saat ders verileceğini de anlattı. Severcan bu sınıf ile temel amaçlarının yetenekleri eğitmenler tarafından onaylanmış oyuncu adaylarının konservatuar disiplinine uygun bir müfredat doğrultusunda yetiştirilmelerinin hedeflendiğini belirtti. Bu program 15 yaşını doldurmuş herkesin başvurabileceği bir nitelikte olacak. Bu bölüme girmek isteyen adaylar, eğitmen kadrosunun hazır bulunacağı bir yetenek sınavına katılmayı ve bu sınavda seçilmeyi hedefleyecekler. 
 
400 ÇOCUK 200 YETİŞKİN
Folkart Academy’nin proje koordinatörü Volkan Severcan, diğer detayları şöyle aktardı:
Sonuçta özel sınıf dışında 6-15 yaş arasındaki 400 çocuğumuzu da ‘yaratıcı drama’ ve ‘hareket’ derslerini kapsayan eğitimler vereceğiz. 15 yaşın üstündekiler için ise 200 kişilik bir kontenjanımız bulunuyor. Burada da yine çocuklarda olduğu gibi Cumartesi-Pazar günleri eğitimler verilecek. Ders programları 5 hafta sürecek. Eğitimler Folkart Towers’ta hazırlanan ınıflarda verilecek. 1 Nisan’da başlayacak gruplar için eğitim 7 Mayıs’ta son bulanacak. 13 Mayıs’ta başlayacak diğer grup için ise eğitimler 11 Haziran’da noktalanacak. Eğitimler sonunda katılımcılara birer sertifika verilecek.”
 
FOLKART ACADEMY
Ustalarla Tiyatro Atölyesi
- Başvurular www.folkartakademi.com internet sitesinde doldurulacak başvuru formu ile yapılacak.
-Başvurular 12 Mart 2017 tarihinde başlayacak.
-Eğitimlere katılım zorunlu olacak. Yüzde 20 devamsızlık yapan eğitimden çıkarılacak.
- 3 Kategoride eğitimler verilecek
- Dersler 5 haftasonu -20 saat olacak
- Eğitimler Cumartesi ve Pazar Grubu olarak iki grup halinde verilecek.
1.Kategori: 6-9 yaş arasındaki çocuklar için Yaratıcı Drama ve Hareket Dersleri temelinde eğitimler verilecek.
2.Kategori: 10-14 yaş arasında çocuklar için Yaratıcı Drama ve Hareket Dersleri temelinde eğitimler verilecek.
3.Kategori: 15 yaş ve üstü olan kursiyerler için 5 hafta sonu ve 40 saat süren eğitimden faydalanacaklar. Kursiyerler 2 grup halinde sabah ve öğleden sonra grubu olarak derslere katılacaklar. Sabah grubu için 09.00-12.50 arası. Öğleden sonra grubu için ise 17.00-20.50 arasında gerçekleştirilecek.
-Eğitimler Folkart Towers altında bulunan özel sınıflarda verilecek.  
 
Oyunculuk Bölümü Hazırlık Sınıfı
  • 15 yaşını doldurmuş herkes başvurabilecek.
  • Başvuranlar özel bir yetenek sınavına girecekler
  • Söz konusu yetenek sınavına katılmak isteyen öğrenciler bir komedi ve dram tirat hazırlanacak ve ayrıca bir şiiri de ezberleyerek jüri önünde yeteneklerini sergileyecekler.
  • 12 Mart 2017 tarihinde başlayan başvurular 17 Mart 2017 tarihinde sona erecek.
  • Sınav tarihi 18-19 Mart 2017
  • Kazananlar kayıtlarını yaptırarak, Hazırlık Sınıfı olarak 10 hafta sonu toplam 20 gün ve 200 saat eğitim alacaklar.
  • Eğitimde başarı kazananlar bir üst sınıfa geçmiş olacak.
  • İzmir dışından sınavı kazanıp eğitim almaya hak kazananların konaklama ve ulaşım giderleri Folkart tarafından karşılanacak.
 Tiyatro Oyunculuğu Eğitmenleri
6-9 ve 10-14 YAŞ GRUPLARI
Ziya Kürküt (Yaratıcı Drama)
Şule Demirezen (Yaratıcı Drama)
Meltem Yorulmaz (Hareket)
 
15+ YAŞ GRUPLARI
Volkan Severcan (Oyunculuğa Giriş)
Yeşim Alıç (Nefes ve Beden Kullanımı)
Zeyno Gönenç (Doğaçlama)
İbrahim Raci Öksüz (Sahne)
Kerem Atabeyoğlu (Sahne)
Hülya Savaş (Diksiyon-Şiir Yorumlama-Oyunculuk Teknikleri)
Banu Gökçül (Zihinsel Farkındalık)
Candan Günay Tuna (Dekor ve Kostüm)
Almıla Uluer Atabeyoğlu (Dramatizasyon)
Gürol Tonbul (Sahne)
Oktay Keresteci (Hareket ve Dans)
Murat Kodallı (Ses ve Müzik)
Bora Severcan (Bir Karakter Yaratmak-Reji ve Seslendirme)
İbrahim Sarıtaş (Eleştiri Teknikleri)
Yüksel Aymaz (Sahne Işığı)
Meltem Yorulmaz (Hareket)
Sim Tolga (Makyaj)
Şule Demirezen (Yaratıcı Drama)
Ziya Kürküt (Yaratıcı Drama)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv