Folkart Academy :Oyuncu yetiştirme fabrikası

Geleceğin sanatçılarını yetiştirmek amacıyla 2017 yılında kurulan Folkart Academy’de yetişenler başarılarıyla göz dolduruyor. Folkart Academy öğrencileri, bu yıl hem devlet konservatuarları sınavlarında üstün performans gösterdiler, hem de birçok TV dizisi ve tiyatro oyununda önemli roller üstlendiler

  • 0
  • 886
Folkart Academy :Oyuncu yetiştirme fabrikası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geleceğin sanatçılarını yetiştirmek amacıyla 2017 yılında kurulan Folkart Academy’de yetişenler başarılarıyla göz dolduruyor. Folkart Academy öğrencileri, bu yıl hem devlet konservatuarları sınavlarında üstün performans gösterdiler, hem de birçok TV dizisi ve tiyatro oyununda önemli roller üstlendiler

Bugüne kadar 2 bin 600 öğrencinin eğitim gördüğü ve tüm eğitimlerin ücretsiz olduğu Folkart Academy, her geçen gün başarılarına bir yenisini daha ekliyor. Proje Koordinatörlüğünü ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan’ın üstlendiği Folkart Academy, sanat dünyasına nitelikli ve eğitimli oyuncular kazandırmayı sürdürüyor.

KONSERVATUAR SINAVLARI
Özellikle sınavlarının zorluğuyla meşhur, sınırlı sayıda kişinin kazanabildiği konservatuar sınavlarında Folkart Academy öğrencileri önemli başarılar sağladı. Birçok ünlü sanatçının yetiştiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları ve Oyunculuk Sanat dalı için sınavı kazanan 12 öğrenciden 4’ü Folkart Academy öğrencisi oldu.  Benzer şekilde Kadir Has Üniversitesi, Sıtkı Koçman Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ilgili fakültelerinin yetenek sınavlarında Folkart Academy öğrencileri üstün başarı gösterdi.

POLİFONİK KORO
Yetenek sınavı ile seçilen 100 kişilik Folkart Academy Polifonik korosu da bu yıl üstün bir performans sergiledi. Folkart Academy Polifonik Korosu, Bornova Kültür Merkezinde gerçekleşen İzmir Korolar Festivalinde de Sololu Yapıt Yorumlamada Başarı Ödülünü kazandı.

Öğrencilerin başarıları şöyle:
Yağmur Çokgenç: İlk olarak ‘Çocuklar Duymasın’ adlı dizide rol aldı. Ardından pek çok reklam filminde oynadı. 3. Sinemanın Kral ve Kraliçesi Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı. Şu anda ‘Sevdim Seni Bir Kere’ adlı dizide Aslım karakterini oynuyor.
Demircan Kaçel: ‘1+Beş’ ve ‘Dayıoğlu’ kısa filmlerinde rol aldı, Ülker Piko, Rengârenk Mobilya reklamlarında oynadı, ‘Tek Yürek’ adlı dizide Serdar rolünü canlandırdı. Şimdi ise ‘Cyrano de Bergerac’ oyununa hazırlanıyor.
Aleyna Coşkun: ‘Çocuk’ isimli dizide Asiye’nin gençliğini canlandırıyor.
Ayşegül Kandemir: 2019 yılında Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü tam burslu olarak kazandı. Mavi Kumpanya Tiyatrosu isimli oyunda oynadı.
Cihat Öksüz: Konak Belediye Tiyatrosunda, bir Haldun Taner oyunu olan ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ ve Aziz Nesin’in ‘Bir Varmış Bir Yokmuş’ oyunlarında oynadı. ‘Kırmızı Film’ ve ‘1+Beş’ kısa filmlerinde rol aldı.
Çağatay Canavar: Sahnedeki 50. yılını geride bırakan Erhan Yazıcıoğlu ile ünlü tiyatro oyuncusu Volkan Severcan'ın rol aldığı, Bora Severcan’ın yönettiği, Tiyatro Sahnekâr’ın ‘Çehov Kabare’ isimli oyununda yer aldı.
Deniz Bice: 2019’da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları ve Oyunculuk Sanat Dalını kazandı. Tamer Karadağlı, Zeyno Günenç ve Volkan Severcan’ın başrollerini paylaştığı ‘İkinin Biri’ adlı oyunda rol alıyor.
Esin Şahin: 2019’da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları ve Oyunculuk Sanat Dalını kazandı.
Gizem Efe: Antalya’da ‘Kutup Ayısı Bobo’ çocuk oyununda oynuyor.
Hacı Ali Açıkgöz: ‘Avenger’, ‘Toy Story 4’ filmlerine seslendirme ve asistanlık yaptı. Tamer Karadağlı, Zeyno Günenç ve Volkan Severcan’ın başrollerini paylaştığı ‘İkinin Biri’ adlı oyunda rol alıyor. Tiyatro Sahnekârlar bünyesinde reji asistanlığı yapıyor.
Mert Birman: Folkart Time reklam çekimlerinde ve Star TV’de yayınlanan ‘Sevgili Geçmiş’ dizisinde rol aldı.
Oğuzcan Ulu: Star TV’de yayınlanan ‘Sevgili Geçmiş’ adlı dizide Burak karakterini canlandırdı.
Onur Özyurt, Folkart Academy’den mezun olduktan sonra ‘BERLİN DANCE INSTITUTE’yi kazandı. ‘Waiting for Godot’ oyununda, ‘Sarmaşık’, ‘Gölge’, ‘Didar’ adlı dans gösterilerinde performans gösterdi.
Osman Ruhi Saat ve Sezen Çelebi Saat: Folkart Academy birinci dönem öğrencilerinden Açelya İçten’in yazmış ve yönetmenliğini üstlenmiş olduğu ‘Dikenli Yastık’ adlı oyunu sahneye koydular ve bol alkış topladılar.
Sefa Selçuk: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünü kazandı.
Selen Sarıkaya Severcan: Disney Marvel ve Universal Pictures tarafından çekilen filmlerde karakterlerin seslendirmelerini yapıyor. Ayrıca Sefiller Müzikalinde Eponine’yi canlandırdı.
Seslendirme yaptığı film ve karakterler
Black Panther / Shuri
Pacific Rim: Uprising / Amara
Avengers Infınıty War / Shuri
Solo: A Star Wars Story / Enfys Nest
Incredibles 2 / Voyd
Ralph Breakes the Internet / Ariel
Captain Marvel / Minn Erva
Avengers Endgame / Shuri
Toy Story 4 / Giggle Mcdimples
Serap Bilgin: Bu yıl İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları ve Oyunculuk Sanat dalını kazandı. Bazı Bazı-Gri klipinde rol aldı.
Sezer Gündüz: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Tiyatro Bölümünü kazandı.
Suphican Kanatlı: Tiyatro Sahnekârlar bünyesinde reji asistanlığı yapıyor.
Yasin Sağkal: 2019’da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikal Tiyatro bölümünü kazandı.
Zeynep Aşkım Tuncer: Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünü kazandı.
Esin Şahin, Suphican Kanatlı, Deniz Bice, Çağatay Canavar ve Hacı Ali Açıkgöz: ‘Malefiz 2’ adlı filmde seslendirme yaptılar.

FOLKART ACADEMY
2017: Folkart Academy’de 2017 yılının Bahar Döneminde 15 bin kişinin başvurduğu Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nin eğitim programıyla 400’ü çocuk olmak üzere, toplamda 628 kişiye eğitim verilmişti. İleri seviyede tiyatro eğitimi almak için seçilen 28 özel sınıf öğrencisi ise alanında uzman tiyatro sanatçılarından ve eğitmenlerinden eğitim almıştı. Alınan eğitim sonrasında Folkart Academy’nin ilk meyvesi ‘Sersefil Müzikali’ olmuştu. Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nde eğitim alan 28 özel sınıf öğrencisi üstün bir performans sergileyerek, ‘Sersefil’ isimli müzikali 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahnelemişti. Folkart Academy öğrencilerinin profesyonel tiyatro oyuncuları ile birlikte rol aldığı müzikal, Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde İzmirlilerle buluşmuştu.

Folkart Academy’de yoğun ilgi gören 2017 yılı Bahar Döneminin ardından Güz Dönemi eğitimlerinde de 300 kişi eğitim almıştı. Özel Yetenek Sınıfı öğrencileri dâhil 2017 yılında Folkart Academy bünyesinde yaklaşık 1000 kişiye eğitim verilmiş oldu.
2018: 2018 yılında, Folkart Academy’de tiyatronun yanına yeni eğitim dalları eklendi. 2018 yılının Bahar Döneminde bale, halk oyunları, Latin dansları, çağdaş dans branşlarında da eğitimler verilmeye başlandı. Ayrıca bir de polifonik koro kuruldu. Folkart Academy’nin mezuniyet töreni 4 Haziran 2018 tarihinde Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Ayrıca Folkart Academy’nin 28 özel sınıf öğrencisi ünlü sanatçı Volkan Severcan’ın da rol aldığı, skeçlerden oluşan ‘Güle Güle Kabare’ isimli oyunu 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahnelediler.
Folkart Academy’nin 2018 yılı Güz Dönemi de geçtiğimiz günlerde sona erdi. Polifonik Koro’ya sınavla seçilen 50 kişi eklenerek eğitimler devam etti.  Ayrıca, yine sınavla Tiyatro ve Çağdaş Dans/Bale Özel Yetenek Sınıflarında da eğitimler verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa’dan saygın ödül

İzmirli Liseliler İyilik Hareketi Başlattı

İletişimde Minik Adımlar

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy

Kuruluşunun 84.yılında Yukarıköy’de konuşuldu

Müziğin iyileştirici gücü

Arşiv