Folkart Academy’de güz dönemi başlıyor

İzmir’de inşa ettiği yenilikçi yaşam merkezleri ile sektörünün öncü firmalarından Folkart, sanata verdiği güçlü desteği Folkart Academy ile sürdürüyor.

  • 0
  • 468
Folkart Academy’de güz dönemi başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de inşa ettiği yenilikçi yaşam merkezleri ile sektörünün öncü firmalarından Folkart, sanata verdiği güçlü desteği Folkart Academy ile sürdürüyor.

Geçtiğimiz 2017 yılı içerisinde yaklaşık 1000 kişiye tiyatro eğitimi verilen Folkart Academy bünyesinde, 2018 yılında toplamda 1200 kişiye tiyatro başta olmak üzere çeşitli sanat dallarında eğitim verilmesi planlanıyor.

Folkart Academy’nin 2018 eğitim yılının ikinci yarısı olan Güz Dönemi için ön kayıtlar başladı. Folkart Academy’de 2018 yılı Güz Dönemi’nde 200 çocuk, 100 yetişkin olmak üzere toplam 300 kişi Tiyatro Atölyesi’nde alanında uzman ve ünlü isimlerden eğitim alacak. 60 kişi Halk Oyunları ve 60 kişi de Salon Dansları eğitimi alacak. 2018 Bahar Dönemi’nde oluşturulan Polifonik Koro’ya sınavla seçilecek 50 kişi eklenerek, eğitim alacak. Sınavla Tiyatro ve Çağdaş Dans/Bale Özel Yetenek Sınıfları’nda da eğitimler devam edecek.

Tüm alanlar için başvurular, internet üzerinden folkartakademi.com adresinden yapılabilecek. Başvurular, 7 Ekim 2018 tarihinde Pazar günü sona erecek.

TİYATRO ATÖLYESİ
Tiyatro Atölyesi’ne başvuranlar için 10 Ekim 2018 tarihinde noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Asıl ve yedek listeler belirlenecek. 6-14 Yaş Grupları için 200 kişilik, Yetişkin Grubu için 100 kişilik kontenjan bulunuyor. Sonuçlar 11 Ekim 2018 tarihinde internet sitesi üzerinden duyurulacak. Kurada kazanan isimler 15 Ekim-18 Ekim 2018 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilecekler. İlk ders 20 Ekim’de verilecek. Eğitimler 5 hafta sürecek, 18 Kasım’da tamamlanacak.

HALK OYUNLARI
Halk Oyunları branşında ‘’ZEYBEK’’ eğitimini Sedat Buldan verecek. Sınıf kontenjanı 60 kişi olarak belirlendi. Katılımcılar, noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenecek. Eğitim süresi 10 hafta olacak. 18 ve üstü yaşlar katılabilecek.

SALON DANSLARI
Sosyal Latin Dansları kapsamında, Baransel Zorlu eğitmenliğinde salsa ve bachata kursları Bahar Dönemi’ndeki gibi yeniden açılacak. Eğitim süresi 10 hafta olacak. Kurayla belirlenen 60 kişiye eğitim verilecek. Bu gruba 18 yaş ve üstü kişiler katılabilecek.

POLİFONİK KORO
Folkart Academy Güz Dönemi’nde geçtiğimiz Bahar Dönemi’nde kurulan Polifonik Koro eğitimlerine devam edecek. Geçtiğimiz dönemden seçilen 50 kişiye, yeni 50 kişi daha eklenerek toplamda 100 kişi eğitim alacak. Koro seçmeleri yetenek sınavı ile olacak. Eğitimler 26 Ekim’de başlayacak 28 Aralık 2018’de son bulacak.

BALE EĞİTİMİ
Geçtiğimiz Bahar Dönemi’nde seçilen 6-14 yaşları arasındaki 60 öğrenci de bale eğitimlerini sürdürecek. Eğitimler 24 Kasım’da başlayacak, 23 Aralık’ta son bulacak.

ÖZEL YETENEK SINIFI
Bahar Dönemi’nde binlerce kişi arasında Tiyatro Özel Yetenek Sınıfı’na seçilmiş öğrenciler de Güz Dönemi’nde eğitim almaya devam edecekler. Dersler 20 Ekim’de başlayacak ve 10 hafta sürecek.
Ayrıca Çağdaş Dans ve Bale Özel Yetenek Sınıfı’na geçtiğimiz dönem sınavı kazanarak eğitime hak kazanmış 30 kişi de eğitimlerini sürdürecek. Eğitimleri 24 Kasım tarihinde başlayacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv