Folkart Galeri kapılarını açtı

İzmir'in yeni sembolü haline gelen Folkart Towers,  Türkiye'nin en büyük sanat galerisi Folkart Galeri'yi sanatseverlerle buluşturdu.

  • 0
  • 5.891
Yazı Boyutu:

İzmir’in yeni sembolü haline gelen “Folkart Towers”,  Türkiye’nin en büyük sanat galerisi “Folkart Galeri”yi sanatseverlerle buluşturdu.  İlk  sergisi olan dünyaca ünlü Prof. Dr. Hans Zilch’in “Ellerin Büyüsü” adlı koleksiyonu olan “Folkart Galeri”nin açılışı Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Alman koleksiyoner Prof. Dr. Hans Zilch, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Bayraklı Kaymakamı  Adam Arslan, ünlü yazar Hıfzı Topuz,  Folkart Galeri Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan,  danışma kurulu üyeleri ile iş ve sanat camiasından seçkin isimlerin katılımı ile gerçekleşti.

ON YILI AŞKIN SÜREDİR ÇALIŞIYORUZ

Folkart Sanat Galerisi’nin açılış konuşmasını yapan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak,  gerek İzmir’de gerekse Türkiye’de sanatın standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini belirttiği konuşmasında;  “Sanat bilincinin gelişmesi ve sanata ilginin yaygınlaşması için İzmir’e uluslararası standartlarda bir sanat galerisi kazandırma fikri üzerine 10 yılı aşkın bir zamandır çalışıyorduk. Ünlü ressam Pablo Picasso’nun “Hayal edebildiğiniz her şey gerçektir” sözünden de yola çıkarak, sanat galerimizi İzmirlilerin hizmetine sunduk. İzmir’in sanatın başkenti olmaya aday olduğuna daha çok inanıyoruz.  Ve inanıyoruz ki sadece İzmirlilerin değil tüm Türkiye’nin gözü İzmir’de olacak. Dünyaca ünlü Prof. Dr. Hans Zilch’in,  “Ellerin Büyüsü” adlı koleksiyonu, İzmir’den sonra yine Folkart sponsorluğunda Ankara ve İstanbul’da da sergilenecek. dedi.

Sancak, Folkart Yapı tarafından Folkart Towers’ta açılan Folkart Galeri’nin  800 metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük sanat galerisi unvanına sahip olduğunu, koleksiyoner ve sanatçıların titizlikle üzerinde durduğu aydınlatma, akustik, iklimlendirme gibi detaylar için alanında uzman danışmanlarla çalışılarak uluslararası standartlarda düzenlenen Folkart Sanat Galeri’nin;  Başkanlığını gazeteci yazar Doğan Hızlan’ın yaptığı, Hüsamettin Koçan, Habip Aydoğdu, Hanefi Yeter, Kemal Tufan ve Çerkes Karadağ gibi Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının yer aldığı bir danışma kurulu tarafından yönetileceğini de konşmasına ekledi.
TÜRK SANATÇILARIN ESERLERİ DE OLACAK
Son derece sıcak bir karşılama gördüklerini söyleyen Alman koleksiyoner Prof. Dr. Hans Zilch ise yaptığı konuşmayla  burada bulunmaktan büyük keyif aldığını söyledi. Burada bulunmaktan, sanatseverler ve sanatçılarlar sohbet etmekten büyük keyif aldığını belirterek,  koleksiyonunun sergilenmesi için yeni istasyonlar açılmasının kendisini yeni eserler teminine yönlendirdiğini, özellikle koleksiyonuna Türk sanatçıların eserlerine de yer verme gereğinin doğduğunu ifade etti.
 
EN İYİ EĞİTİM GÖRSEL EĞİTİM
Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan ise, edebiyatın,  müziğin çok önemli olmasına karşın  genç kuşağın eğitimi için en önemlisinin görsel eğitim olduğunu belirterek, güzel resmi görenin kötü resme tahammül edemeyeceğini söyledi. Hızlan, “ Burayı gezenler,  iyi sanat eserlerini görenler  kötü eserlere tahammül edemez. Yazın buraya gençler gelir, eline kağıt kalemlerini alır, çizerler. Bütün batılı ülkelerde olduğu gibi Folkart’ta da böyle olması gerekir” dedi. 

 Sanata para yatıranları desteklediğini ve sponsorlara özel bir sevgisinin bulunduğunu  anlatan Hızlan, “Mesut Sancak” ta öyle yaptı yoksa niye gelip konuşma yapayım.  Bu nedenle yanın da oluyoruz.  İzmir gelişen şehir, Sanata kültüre yatırım yapılmıyorsa bu beni ilgilendirmiyor. Ekonomiyle  ekonomistler ilgiseninler.  Folkart burayı hazırladı. Bundan sonrası yani, buraya yaşatmak, yüceltmek İzmirlilere ait.  İzmirli olarak sahip çıkın.” Diye konuştu.

VALİDEN KUTLAMA
İzmir Valisi Mustafa Toprak ise bir il ve o ilin kılcal damarlarının oluşması için alt yapının olması yani kültür ve sanata vermesiyle olacağını ifade etti ve bunun göstergesi olanlardan birine daha yani Folkart Galeri’yi gösterdi.  Toprak, “İzmir özel ve güzel bir sanat galerisine kavuştu.  İzmir adına, kültür ve sanat adına Mesut Sancak ile Danışma ve Düzenleme Kurulunu kutluyorum.  Herkesin katkı sağlaması gerektiğine inanıyorum.  Kültür ve sanatımızı besleyen ana arter damlarlar; bu gibi sanat galerileri  var oldukça, sanatı kültürü besleyen kılcal damarlar ana arterlerle buluştukça bu galeriye ve diğerlerine daha özel eserler gelecektir.” Dedi.
2015 yılının Türkiye’deki en büyük sanat etkinliği olacak olan ve küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı dünyaca ünlü Prof. Dr. Hans Zilch’in “Ellerin Büyüsü” adlı koleksiyonundan oluşan resim ve heykel sergisi, 15 Mart 2015 tarihine kadar Folkart  Galeri’de tüm sanatseverlerin beğenisine ücretsiz olarak sunulacak.  Türkiye’de ilk defa sergilenecek olan koleksiyonda; Pablo Picasso, Auguste Rodin, Salvador Dali, Eugène Delacroix, Le Corbusier, Man Ray, Joseph Beuys, Georg Baselitz gibi dünya sanatına yön veren efsane sanatçıların eserlerinin yanı sıra, Türk sanat tarihine adını altın harflerle yazdırmış başta Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve İbrahim Balaban başta olmak üzere birçok ünlü Türk sanatçının eserleri de yer alıyor.
Sergi; 15 Mart 2015 tarihine kadar Folkart  Galeri’de tüm sanatseverlerin beğenisine ücretsiz olarak sunulacak.
  Fahri Özdemir, Mesut Sancak, Doğan Hızlan, Adam Arslan,Metin Sancak
Muzaffer- Sedef Tunçağ
Tamer Taşkın, Kemal- Pervin Baysak, Aziz Kocaoğlu,Mustafa- Övül  Güçlü
Özlem- Rebii Akdurak
Metin Sancak, Mustafa Toprak, Volkan Severcan, AdamArslan
Salih-Reyhan Esen
Aynur Tartan, Doğan Hızlan
Seda Özer, Dilek Göksan
Seda Kaya
Aysel- Cenap Öztezel, Sevinç- Metin Çelikbilek, Güniz –Ahmet Tükel
Deniz-Gökşen
Eli- Tina Alharal, Tarkan – Seda Önal, Ahmet Göksan,Metin- Ferah Sancak
Işıl Kaya
Vedat Kaçar, Elif Aydoğdu Ağatekin, Melih Balcıoğlu, Elif Sağlamer,Candan Güngör, Mustafa Ağatekin, Filinta Önal, Halil Yoleri
Gülşah – Hüseyin Birman, Neslihan Korkut
Hıfzı Topuz, Hans- Maria Zilch, Meryem  Schultz
Durdu Burduklu, Devrim Erbil, Gözde- Fatih Emekli
Kadir Alkışel, Volkan Severcan, Berkay- Moiz Eskinazi
Şebnem Bursalı, Hamdi- Meltem Türkmen
Gülin- Bedri Karayağmurlar, Yıldız- Şenol Tilki
 
Gören Bulut, Damla Özkılınç, Umur Türker, Gülsevil  Ağca, Pınar Yentur
Batur – Oya Ayfer
Nilüfer Özaykur, Sinem Çalışkan
 Zila-Eray-Gürler
Berkant- Fatma Elvin Öztürk
Cenap- Elçin Türksavaş
Ayda Benefrahim, Aynur Tartan,  Defne Atakan
Bircan - Muzaffer Tağıl
Zeynep, Çetin Gürel
Ahmet- Yasemin Çançar
 Zeki Hozer
Hülya- Engin Erbesler
Efsun- Ünal Ersözlü
Ayşe Tatari, Gülperin Sertdemir

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv