Folkart Gallery Atatürk sergisi ile açılıyor

İzmir’de 2015 yılında kurulan Folkart Gallery, 2018-2019 Sergi Sezonu’nu “BÜYÜK DAHİ/Gazi Mustafa Kemal” sergisi ile açacak.

  • 0
  • 1.421
Folkart Gallery Atatürk sergisi ile açılıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de 2015 yılında kurulan Folkart Gallery, 2018-2019 Sergi Sezonu’nu “BÜYÜK DAHİ/Gazi Mustafa Kemal” sergisi ile açacak. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar hiç görülmeyen fotoğraflarının, kullandığı özel eşyalarının, yazdığı mektuplarının ve çeşitli objelerin yer alacağı sergi 18 Ekim 2018 tarihinde açılacak. Sergi bugüne kadarki en kapsamlı Atatürk sergisi olarak gösteriliyor. Sergi 10 Şubat 2018 tarihine kadar açık kalacak.
 
EN KAPSAMLI ATATÜRK SERGİSİ 
Proje direktörlüğünü Fahri Özdemir, Proje danışmanlığı Zafer Toprak'ın üstlendiği "BÜYÜK DAHİ / Gazi Mustafa Kemal" sergisi, çoğu bilinmeyen Atatürk fotoğrafları ile birlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün birçok özel eşyası, yazışmaları, o döneme ait gazeteler, dergiler başta olmak üzere çok sayıda objeden oluşuyor. Yaklaşık üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu sergi, başta Eriş Ülger ve Fahri Özdemir olmak üzere birçok özel koleksiyondan derlenerek hazırlandı. "BÜYÜK DAHİ / Gazi Mustafa Kemal" sergisi, bu güne kadar hazırlanan en kapsamlı Atatürk sergisi olacak. Sergide 400 obje ve bir kısmı daha önce hiç yayınlanmamış Atatürk fotoğrafı görülebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv