Folkart Gallery’de 100 bininci ziyaretçi

​​​​​​​Sergileriyle İzmir ve Türkiye’de gündem yaratan Folkart Gallery’nin 100 bininci ziyaretçisi, Güzelyalı Ortaokulu’nda Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği yapan Okşan Filik oldu.

  • 0
  • 1.079
Folkart Gallery’de 100 bininci ziyaretçi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sergileriyle İzmir ve Türkiye’de gündem yaratan Folkart Gallery’nin 100 bininci ziyaretçisi, Güzelyalı Ortaokulu’nda Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği yapan Okşan Filik oldu.
 
SANATSEVER BİR ÖĞRETMEN
Folkart Gallery, kuruluşunun 2. yılında 100 bininci ziyaretçiyi ağırladı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 2015 yılı başında açılan Folkart Gallery’nin 100 bininci ziyaretçisi olan öğretmen Okşan Filik’e teşekkür ederek, çiçek verdi.
Mesut Sancak, Okşan Filik’e 100 bininci ziyaretçi olması nedeniyle, günün hatırasını simgeleyen, galeride sergisi devam eden Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun özel yazma baskı tekniği ile çoğaltılmış, bir balık motifini armağan etti.
 
BİR MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİ
Mesut Sancak, “Sanatseverlerin yoğun ilgisi ile 2 yılda 100 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptık. Hedefimiz bir milyon sanatseveri, sanat eserleriyle buluşturmak” dedi.
“Türkiye’nin En Büyük Sanat Galerisi” olma unvanı ile kapılarını açan Folkart Gallery’nin, bugüne kadar 6 sergiye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Mesut Sancak şöyle konuştu:  “Folkart Gallery, Picasso’dan Dali’ye, Rodin’den Abidin Dino’ya, Salgado’dan Robert Capa’ya kadar çok değerli sanatçıların eserlerini sanatseverle buluşturdu. 7. Sergimiz olan ‘Sevmek Güzel Meslek Reis’ adlı Bedri Rahmi Eyüboğlu Retrospektif Sergisi ile galeriye ilgi daha da arttı. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Okşan Filik öğretmenimiz, galerimizin 100 bininci ziyaretçisi oldu. İki yılda böyle bir rakama ulaşmak bizim için gurur kaynağı. Değerli öğretmenimiz Okşan Filik hanımefendiye bir kez daha teşekkür ediyorum.”
Sancak, Folkart Gallery’nin sürdürülebilir‘kurumsal sosyal sorumluluk’ projesi kapsamında, ‘sanata değer vermek’ ve sanatçıları el üstünde tutmak anlayışını hayata geçirdiğini belirtirken, İzmir’de sanatı ve sanatçıları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, galerinin sadece İzmir değil Türkiye açısından da, iki yıl içerisinde 100 bin ziyaretçi rakamına ulaşmasının çok önemli olduğuna işaret etti.
 
GALERİDEN BÜYÜLENDİK
Folkart Gallery’nin 100 bininci ziyaretçisi olan Güzelyalı Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Okşan Filik ise duygularını şöyle dile getirdi:  “Arkadaşım Aysel Atalay ile birlikte Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun sergisini gezmek istedik. Asansörle galeriye çıktığımızda bizi çiçeklerle karşıladınız. İlk önce anlam veremedim. Galerinin 100 bininci ziyaretçisi olduğumu söylediğiniz an çok duygulandım. Çok mutlu oldum. İzmir’e böyle güzel bir galeri kazandırdığı için Folkart’a teşekkür ediyorum. Arkadaşımla birlikte adeta büyülendik. Sergi de çok güzel. Çok etkileyici.”
 
FOLKART GALLERY
Türkiye’nin en büyük sanat galerisi olma unvanı ile 2015 yılında kurulan Folkart Gallery’de, bugüne kadar 6 ayrı sergi sanatseverlerle buluştu. Sergilerin hepsi özel projelerden oluştu. Folkart Gallery, sırasıyla “Ellerin Büyüsü”, “Bir Hürriyet Türküsü”, “İşçiler-Workers”, “Kara Afrika Sanatı”, “Kanın Beyaz Sesi” ve “Kan Kırmızı” adlı sergilere ev sahipliği yaptı.
Folkart Gallery’de, Türkiye’de bugüne dek hazırlanan en kapsamlı Bedri Rahmi Eyüboğlu Retrospektif Sergisi, “Sevmek Güzel Meslek Reis” adı altında halen sergilenmeye devam ediyor. Sergi 12 Mart’a kadar açık kalacak.
 
FOLKART GALLERY SERGİLERİ 
Folkart Gallery, 2015 yılı Şubat ayında dünyaca ünlü Alman Plastik Cerrahı Prof. Dr. Hans Zilch’in 30 yılını alan Ellerin Büyüsü isimli sergisi ile kapılarını açmıştı.  Salvador Dali’den Abidin Dino’ya kadar dünyaca ünlü ressam ve heykeltraşların eserlerinden oluşan serginin ardından Mart ayında “Bir Hürriyet Türküsü” isimli sergi sanatseverlerle buluşmuştu. Türk tarihinin en önemli zaferlerinden Çanakkale Savaşları’nın yayınlanmamış fotoğraflarından ve o günlere ait tarihi sanat eserlerinden oluşan “Bir Hürriyet Türküsü” adlı sergi Nisan ayına kadar sürmüştü.
 
Dünyanın en büyük belgesel fotoğrafçılarından biri olarak anılan, Brezilyalı ünlü fotoğrafçı Sebastiao Salgado’nun “İşçiler-Workers” adlı koleksiyonu ise Ekim ayında sanatseverlerle buluştu.  Sanatçının 1986 ile 1992 yılları arasında 26 ülkede çektiği fotoğraflardan oluşan üçüncü projesi olan “İşçiler-Workers” sergisi tüm sergilerde olduğu gibi yine yoğun ilgi gördü.
 
2015 yılının Aralık ayında Duayen gazeteci Hıfzı Topuz’un Afrika ülkelerinden, 1961’den bu yana Fransa’daki açık arttırmalardan topladığı ve dünya müzelerinde eşlerine az rastlanır masklardan oluşan 400 parçalık koleksiyonu müzeye konulmadan önce “Kara Afrika Sanatı” ismiyle son kez Folkart Gallery’de sergilendi.

 ​​​​​​​
Savaş fotoğrafçılığının efsane ismi Robert Capa’nın da eserleri Folkart Gallery de sergilendi. Magnum Fotoğraf Ajansı’nın işbirliği ile 4 Mart 2016 tarihinde açılan “Kanın Beyaz Sesi” adlı sergi özellikle fotoğraf sanatına gönül verenlerin yoğun ilgisini çekti. Sergide Robert Capa’nın fotoğraf tarihine damga vurmuş 97 eseri yer aldı.
 
Arap edebiyatının yaşayan en önemli şairlerinden Adonis ile Türkiye sanatında kendine özgü, farklı bir yer edinen Habip Aydoğdu’nun bir araya geldiği “Kan Kırmızı” Sergisi ise 26 Ekim 2016 tarihinde açılmıştı. 2016 yılının son sergisi olan sergide yazı, şiir ve imgenin; renk, kaligrafi, ses ve sözün buluştuğu çok boyutlu işler bulunuyordu.
 
 “Sevmek Güzel Meslek Reis” adlı son sergide, sanatın farklı alanlarında eserler üreten ressam, şair ve yazar Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun ilk kez sunulan eserleri de yer alıyor. Sergide Eyüboğlu'nun hayatından kesitler sunan mektuplar, zarflar, fotoğraflar, özel eşyalar ve objelerin yanı sıra çeşitli sanat dallarında ürettiği eserler ile Eyüboğlu'nun, uğruna 'Karadut' şiirini yazdığı Mari Gerekmezyan'ı resmettiği eserler, Ermeni asıllı heykel sanatçısı Gerekmezyan'ın yaptığı Bedri Rahmi Eyüboğlu büstü, Aşık Veysel’in Bedri Rahmi'nin evine konuk olduğunda çaldığı sazı bulunuyor, büstü yer alıyor. Sergide bir de 18 dakikalık kısa bir belgesel de izlenebiliyor. Sergi için özel hazırlanan albümde Doğan Hızlan, Hıfzı Topuz, Ahmet Hamdi Tanpınar, Ara Güler, Aziz Nesin, İlhan Berk, Mehmet Pesen, Turan Erol, Yaşar Kemal, Ferid Edgü gibi önemli isimlerin Eyüboğlu'nu anlattıkları yazıları bulunuyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv