Forum Bornova’da 200 kişi nefesini ölçtürdü

  • 0
  • 813
Yazı Boyutu:

Kentin gelişimine katkı sağlayan İzmir’in Alışveriş Merkezi Forum Bornova, ‘Dünya Nefes Ölçüm Günü’ne ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda nefes ölçümü yaptıranlara sigaranın zararları anlatılırken spor yapmanın önemi hatırlatıldı.
 
Günümüzde sigaraya bağlı artan, Kronik Obstrüktis Akciğer, Astım ve Koah hastalığına karşı başlatılan savaşa Forum Bornova da katıldı. Sağlıklı yaşamın, sağlıklı nefes almanın ve spor yapmanın önemini vurgulayan Forum Bornova, ziyaretçileri ile ücretsiz yapılan nefes ölçümleri ile buluşturdu. 200 kişinin nefesini ölçtürdüğü bu test sonucunda bazı katılımcılar Göğüs Hastalıkları Hastanesine yönlendirildi. Ziyaretçilere sigaranın zararları hakkında bilgi verilirken, spor yapmanın önemi de hatırlatıldı. 
 
27 Haziran’da Forum Bornova’da gerçekleşen bu önemli organizasyon, Amerika ve Avrupa’da Göğüs Hastalıkları Dernekleri ile eş zamanlı olarak, Türk Toraks Derneği’nin organizasyonu ile düzenlendi. 40 yaşın üzerinde olan, sigara içen, sık sık öksüren ve nefes darlığı çeken kişilerin mutlaka yaptırması gereken nefes ölçümü testinde 3 uzman, 5 asistan doktor ve 3 teknisyenin görev aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

Arşiv