FRANSIZ USTADAN İKSEV’E İTHAF KEMAN

  • 0
  • 642
FRANSIZ USTADAN İKSEV’E İTHAF KEMAN
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile düzenlediği Uluslararası Keman ve Yay Yapımı Atölyesi’ne Fransa’nın Montpellier Kentinden katılan usta keman yapımcısı Nicolas Gilles, İzmir’e bir sürprizle geldi.
 
Günümüzün en iyi keman yapım ustalarından biri olan ve tanınmış solist kemancıların enstrümanlarını yapan Gilles, Danimarkalı keman sanatçısı Erling Steffensen için yaptığı kemanı İKSEV’e ithaf etti. Gilles, İzmir’e gelmeden hemen önce bitirdiği keman için “Exposition İKSEV – İzmir 2015” yazan bir etiket hazırladı. Kemanın İzmir’de sergilenmesi için Steffensen’in de onayını alan Nicholas Gilles, “Genç Türk lutiyerlerle tanışmaktan ve onlara tecrübelerini aktarmaktan sevinç duyduğunu ve bu mutluluğunu son yaptığı keman ile ifade etmek istediğini belirterek, “Bu keman bu etiketle yaşayacak ve bu etiketle çalınacak” dedi.
 
Nicalas Gilles’ın İKSEV’e ithaf ettiği keman ile Uluslararası Keman ve Yay Yapımı Atölyesi’nde yapılan iki keman ve altı yay 27 Kasım Cuma günü saat 19.30’da MÜZİKSEV’de sergilenecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv