Gaziemir sokaklarında karnaval havası

Gaziemir’de 21. kez düzenlenen çocuk şenliliğinin geleneksel kortejine 10 ülke ile Sivas ve Batman’dan geleneksel kıyafetleri ve bayraklarıyla katılan çocuklar dostluk, barış mesajı verdi.

  • 0
  • 435
Gaziemir sokaklarında karnaval havası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gaziemir’de 21. kez düzenlenen çocuk şenliliğinin geleneksel kortejine 10 ülke ile Sivas ve Batman’dan geleneksel kıyafetleri ve bayraklarıyla katılan çocuklar dostluk, barış mesajı verdi. Farklı kültürlerin bir araya geldiği kortej rengârenk görüntüleriyle karnavalları aratmadı.

Bu yıl 21’incisi düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü düzenlenen geleneksel kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Gaziemirlilerin yoğun ilgi gösterdiği korteje Azerbaycan, Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya, Litvanya, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gana ile ülkemizden Batman ve Sivas’tan şenliğe gelen çocuklar yöresel kıyafetleri ve bayraklarıyla katıldı. Karnaval tadında geçen ve farklı kültürlerin buluştuğu kortejle dünyaya birlik, bütünlük, barış mesajları verildi. Gaziemir Belediye binası önünde toplanan vatandaşlar bando eşliğinde Türkan Saylan Caddesi’nden Festival Alanı’na yürüdü. Marşlar eşliğinde büyük bir coşkuyla devam eden ulaşan korteje vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Dünya kültürlerinin buluştuğu kortejin ön sıralarında yürüyen masal kahramanları ile çizgi film karakterleri korteje ayrı bir renk kattı.  Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eşi birsen Şenol ile birlikte katıldığı korteje CHP PM Sevda Erdan Kılıç, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan,  Kaymakam Yaşar Dönmez, meclis üyeleri, yabancı ülke temsilcileri ile çok sayıda Gaziemirli katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv