Gaziemir’de cimnasik şöleni

Gaziemir Belediyesi’nin ikinci uluslararası organizasyonu olan ve bu yıl beşincisi yapılan Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası başarıyla tamamlandı.

  • 0
  • 335
Gaziemir’de cimnasik şöleni
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gaziemir Belediyesi’nin ikinci uluslararası organizasyonu olan ve bu yıl beşincisi yapılan Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası başarıyla tamamlandı. 8 ülkeden 19 takım, 190 sporcunun katıldığı turnuva otoritelerden tam not aldı.

8 farklı ülkeden 19 takım, 190 sporcu, 32 antrenör ve hakemin katıldığı Gaziemir Belediyesi, Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Şavkar Cimnastik Spor Kulübü’nün birlikteliğiyle düzenlenen 5. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Cimnastik Cumhuriyet Turnuvası renkli görüntüler ve zorlu mücadelelere sahne oldu. Sarnıç Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen ve iki gün süren turnuvaya Türkiye, Kazakistan, Rusya, İngiltere, Belarus, Ukrayna, Moldova, Özbekistan, Azerbaycan, Macaristan’tan katılan sporcular kıyasıya yarıştı, ter döktü. Turnuvada yeteneklerini sergileyen sporcular, sempatik tavırları, renkli kostümleriyle turnuvayı seyreden Gaziemirlilerin ilgisini toplamayı başardı.

Ödüller Başkan Şenol’dan
Geniş katılımıyla ve mükemmel organizasyonuyla dikkat çeken turnuva, olağanüstü bir gala gösterisiyle sona ererken, otoritelerden de tam not aldı. Aralarında dünya ve olimpiyat şampiyonu bulunan hakem heyeti ve cimnastik camiasının saygın isimlerinin övgüler yağdırdığı turnuvanın kapanışında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu yıl 20. kez düzenlenen Çocuk Şenliği’nin ardından uluslararası bir organizasyona daha imza atmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Kentte büyük heyecan yaratan turnuvada dereceye girenlerin ödüllerini veren Başkan Şenol, şunları söyledi: “Belediye olarak eğitime, sağlığa, spora büyük yatırımlar yapıyoruz. Çünkü eğitimli, sağlıklı ve spor yapan gençlerin aydınlık kafalara sahip olduğunu biliyorum. Ülkemizde futbol çok popüler ancak diğer spor dallarının da desteklenmesi gerekiyor. Bu yüzden amatör spora ve farklı spor branşlarına daha çok destek veriyorum. Spor barıştır, kardeşliktir, dostluktur. O yüzden bütün gençlerimizi spora yönlendiriyoruz. Düzenlediğimiz spor turnuvaları ve festivallerle dünya çocukları arasında sevgi, barış ve kardeşliğin gelişmesini hedefliyoruz. ülkemizde ilk olan bu turnuvayı daha da büyüterek her yıl yapacağız.”

Büyük hedef
Belediye, federasyon ve spor kulübü birlikteliğiyle bu yıl beşincisi yapılan turnuva 5 yıl üst üste yapılarak Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) kapsamına girmeye hak kazandı. F.I.G kapsamına giren turnuva olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında puan verme hakkına kavuşarak, bu alanda ülkemizi temsil edecek. Türkiye’de yapılan ilk uluslararası ritmik cimnastik turnuvası olma özelliğiyle ön plana çıkan organizasyon sayesinde, bu spor dalının cazibesini artırarak gençleri spora yönlendirmek ve Türk sporcuların olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonaları’nda şampiyonluk kürsüsünde yer almasını sağlamak amaçlanıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv