Gecesi ayrı güzel

  • 0
  • 502
Gecesi ayrı güzel
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Hizmete girdiği günden itibaren büyük ilgi gören Teleferik’te akşamları başka bir keyif yaşanıyor. Led lambalarla aydınlatılan kabinler, adeta ateş böceklerini andırıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Balçova Teleferiği, rutin bakımın ardından yeniden hizmete başladı. Bakım sırasında bir yenilik de kabinlerde yapıldı. Her biri gökkuşağının bir renginde tasarlanan 20 adet kabininin dışı led lambalarla ışıklandırılan Teleferik, İzmirlilere hoş bir sürpriz yaptı. Ziyaretçilerin “ateş böceğine” benzettiği kabinler, muhteşem İzmir manzarası eşliğinde izleyenlere unutamayacakları bir seyir keyfi sunmaya başladı. Teleferik Tesisleri’nde akşam bilet satış saatinin 21.00’de son bulacağı ve aşağıya iniş seferlerinin de 22.30’da tamamlanacağı bildirildi.

Rekor kırmıştı
Deneme seferleriyle birlikte 3 aydır aralıksız çalışan Balçova Teleferiği, bakıma girmeden önceki 10 günlük sürede toplam 37 bin 811 biletli ziyaretçi taşıyarak tüm tahminleri alt üst etmişti.
AB standartlarına uygun olarak tasarlanarak İzmir’e tekrar kazandırılan tesiste, saatte 1200 yolcu taşınabiliyor. 20 adet 8’er kişilik kabinler ile yapılan yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye sürüyor. Teleferik sistemi, istasyonlar ve mesire alanı düzenlemesinin toplam maliyeti 15.5 milyon TL olarak gerçekleşti. 5 yaş ve altındaki çocuklar için ücretsiz, iniş-çıkış ücreti 6 TL olan tesislere gelenlerin İzmir’in eşsiz körfez manzarasını kuş bakışı görebilmesi için, kabinlerden indikten sonraki giriş bölümünde seyir terası oluşturuldu. Bu bölgeye dürbünler yerleştirilerek manzaranın daha net görülmesi sağlandı. Ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için tesis içinde farklı noktalara alışveriş merkezleri kuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Teleferik Tesisleri, Pazartesi günleri dışında haftanın 6 günü hizmet veriyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv