Geleceğe 47 bin fidan daha

Eski taş ocaklarını rehabilite ederek on binlerce ağaç diken İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı yöntemle Bornova Şeytan Deresi'nde de 47 bin ağaçlık kızılçam ormanı oluşturmaya başladı.

  • 0
  • 255
Geleceğe 47 bin fidan daha
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Eski taş ocaklarını rehabilite ederek on binlerce ağaç diken İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı yöntemle Bornova Şeytan Deresi'nde de 47 bin ağaçlık kızılçam ormanı oluşturmaya başladı. İlk fidanları dikenler arasında Başkan Aziz Kocaoğlu da vardı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı yeşil seferberlik sürüyor. Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde 64 milyondan fazla bitkiyi toprakla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Bornova Şeytan Deresi'nde 47 bin ağaçlık kızılçam ormanı kuruyor. Üzerinde tek bir bitki bulunmayan eski taş ocağını kent ormanına dönüştürmek için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hafriyat atıklarıyla doldurarak üzerine bahçe toprağı serdiği 280 bin m² alanda ağaçlandırma çalışmaları başladı. İlk fidanları dikenler arasında Başkan Aziz Kocaoğlu da vardı.

Başkan Kocaoğlu, bölgedeki ağaçlandırma çalışmalarının başlaması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada "Maden sahası, taş ocağı gibi alanların işletilmesine ilişkin ihaleler, iş bittikten sonra doldurulacak ve sonrasında üzerine toprak konulup bitki yetiştirilecek, ağaçlandırılacak şeklinde yapılır. Ama maalesef bu iş bizde böyle olmuyor. İşi biten bırakıp gidiyor. Ondan sonra erozyon ve olumsuz görüntüler kalıyor" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Demir muhtarlarla bir araya geldi

Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Projesi start aldı

Kadınların başarı hikayeleri konuşuldu...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

Dört duvar arasında bir başkan olmayacağım

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Arşiv