Geleceğin için çevreye sahip çık

Bayraklı Belediyesi hem yeşile sahip çıkıyor hem de ambalaj atıklarını kaynağında ayrıştırarak toplayıp, ekonomiye katkı sağlıyor ve çevre kirliliğinin önüne geçiyor.

  • 0
  • 638
Geleceğin için çevreye sahip çık
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi hem yeşile sahip çıkıyor hem de ambalaj atıklarını kaynağında ayrıştırarak toplayıp, ekonomiye katkı sağlıyor ve çevre kirliliğinin önüne geçiyor. Hayata geçirilen projelerle Bayraklı’da son 8 yılda kişi başına dönüşen yeşil alan miktarı önemli ölçüde arterken, geri dönüşüme kazandırılan toplam atık miktarı ise 50 bin tonu aştı.

Çevre projeleriyle gelecek kuşaklara daha yeşil ve temiz bir Bayraklı bırakmak için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, bu konuda önemli projeler geliştiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmalarla parkların, çocuk oyun alanlarının sayısını artırırken bir yandan da ağaçlandırma yapıyor. Yeşil alan içinde yer alan ve yaşam alanı haline gelen parklar özellikle akşamları adeta dolup taşıyor. Bayraklı Belediyesi’nin yeşile verdiği bu önem neticesinde Bayraklı’daki kişi başına düşen yeşil alan miktarı 5 metrekareye kadar yükseldi.

GERİ DÖNÜŞÜME BÜYÜK DESTEK
Bayraklı Belediyesi geri dönüşüm alanında da başarılı çalışmalara imza atıyor. İşyeri, fabrika, okul, kamu kuruluşları, özel ve kamu hastaneleri, sağlık birimleri, muhtarlıklar, siteler ve apartmanlara yerleştirilen ambalaj konteyner ve iç mekan kutuları ile toplanan gazete, dergi, defter ve kartondan oluşan ambalaj atıkları belediyenin yetki verdiği firma tarafından düzenli olarak bulunduğu yerden alınarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Ayrıca ilçenin farklı noktalarına 80 adet cam kumbara yerleştirilerek, cam atıklar da toplanıyor. Bu yılın ilk üç ayında 1271 ton cam, 1695 ton ambalaj, 875 litre atık yağ, 450 kilogram pil geri dönüşüme kazandırıldı. 2016 yılında ise 3134 ton cam, 5085 ton ambalaj, 2360 litre bitkisel atık yağ, 1481 kilogram pil geri dönüşüme kazandırılmıştı. Toplamdaki rakam ise 50 bin tonu geçti.

GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, yeşile ve çevreye sahip çıktılarını belirterek, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil ve temiz bir Bayraklı bırakmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda göreve geldikten sonra ilçemize önemli miktarda yeşil alan kazandırdık, parklar yaptık. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını yaklaşık 5 metrekareye kadar yükselttik. Atıkları geri dönüşüme kazandırmak adına projeler geliştirdik, bunda da önemli bir yol kat ettik. Burada bizlere önemli görevler düşüyor. Çevremize, yeşilimize sahip çıkmalıyız. Çocuklarımız için bunu yapmak zorundayız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv