Geleceğin ressamları göz kamaştırdı

  • 0
  • 711
Geleceğin ressamları göz kamaştırdı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin "Geleceğin Ressamını Arıyoruz" çağrısıyla düzenlediği "Çocuk Gözüyle Bornova" resim yarışması sonuçlandı. Dereceye giren öğrencilerin birbirinden güzel resimleri, düzenlenen ödül töreninin ardından Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde sergiye açıldı

Bornova Belediyesi’nin çocukların hayallerindeki Bornova'yı keşfetmek amacı ve  "Geleceğin Ressamını Arıyoruz" çağrısıyla düzenlediği "Çocuk Gözüyle Bornova" Resim Yarışması’nın sonuçları, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenen ödül töreniyle açıklandı.

Bornova ilçe sınırları içinde yer alan tüm özel ve resmi okullarda öğrenim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerine açık olan yarışmada 6-10 Yaş Kategorisi’nde Özel Ege Lisesi’nden Busem Akbaş birinci, Özel Yönder Koleji’nden Gökçe Anıt ikinci, İzmir Koleji’nden Zeynep Koç üçüncü oldu. Bu kategoride Gülbebeğim Anaokulu’ndan Begüm Tarhan mansiyon ödülüne layık görüldü. 11-15 Yaş Kategorisi’nde ise Bahçeşehir Koleji’nden Fikri Şan Köktaş birinci olurken,  Jüri, Yeşilçam İlköğretim Okulu’ndan Yaren Güneş’i ikinci, Necmiye Bilgin Ortaokulu’ndan Özgür Kılıç’ı üçüncü olarak belirledi. Mansiyon ödülünün sahibi Yeşilçam İlköğretim Okulu’ndan Kezban Karataş oldu.

Sergi, Nisan Ayı sonuna kadar gezilebilecek
Kategorisinde birinci olan öğrencilere tablet bilgisayar, ikincilere oyun konsolu, üçüncülere resim malzemesi, mansiyon alanlara ise boya seti hediye edildi. Ödül töreninin ardından Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde Nisan Ayı sonuna kadar açık kalacak serginin açılış kurdelesi hep birlikte kesilirken, aileleri ve öğretmeleri çocukların heyecanlarına ortak oldu.

Jüride değerli isimler vardı
Yarışmanın jürisinde şu işimler yer aldı: Yaşar Üniversite'si Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Gören Bulut,  Ege Üniversite'si Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Dokuz Eylül Üniversite'si Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Mümtaz Sağlam, Yaşar Üniversite'si Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Bölümü Başkanı Yard. Doç. Dr. Umur Türker ve Bornova Belediyesi’ni temsilen Dokuz Eylül Üniversite'si Resim Öğretmenliği Bölümü Yüksek Lisans Mezunu Hobi ve Beceri Edindirme Kursları Sorumlusu Aysun Bircan.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv