Gelecek kuşaklara bir avuç gökyüzü

Dağıstan Seramik ve Tasarım Atölyesi sanatçıları’nın  eserlerinden oluşan 11’nci yılında Dağıstan Seramik Sergisi “Dünyamızı Seviyormuyuz” başlığı altında İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’nda gerçekleşti.

  • 0
  • 1.161
Gelecek kuşaklara bir avuç gökyüzü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dağıstan Seramik ve Tasarım Atölyesi sanatçıları’nın  eserlerinden oluşan 11’nci yılında Dağıstan Seramik Sergisi “Dünyamızı Seviyormuyuz” başlığı altında İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu’nda gerçekleşti. Sergide Aysel Özenir, Feza Can Çınar, Gediz Eranıl, Kaya Kutluyurt, Meral Gümüş, Müge Akyön, Nesrin Çalışal, Özden Kurukafa, Özge Ataş, Semra Yelkaya, Turan Gülel, Zehra Özinal’ın 50 civarındaki eserleri yer aldı. 

Sergi açılışına katılan sanatçı ve sanatseverler en küçüğü 10 yaşında olan Kaya Kutluyurt olmak üzere çeşitli yaşlardaki 12 kursiyerin 50’nin üzerindeki çalışmasını ilgi ve beğeniyle izledi. 11’nci yılında Dağıstan Seramik Sergisi ile ilgili bilgi veren Aysel Özenir,  son yıllarda insanların sebeb olduğu bir çok doğal felaket ve insanlık dıramını gözler önüne serdiğini söyledi.  Bilinçsizce ağaçların kesilmesi, orman yangınları sonucu ormanların ve canlıların yok olması, sera gazı salınımı yüzünden buzulların erimesi, nükleer tehlikesi ve kuraklık gibi çevre felaketleri ile karşı karşıya olunduğunu belirten Özenir, “Bunlar dünyanın bize uzak bir köşesinde dahi gerçekleşse de sonuçları bütün insanlığı etkilemekte. Kontrolsüz sanayileşme, evsel atıkların gelişi güzel doğaya bırakılması, tarımda bilinçsiz ve gereksiz ilaçlama ile gıdaların kirlenmesi hayatımızı tehdit edecek büyuttadır. Çarpık kentleşme gelecek kuşakları bir avuç gökyüzü bırakmamakta, silahlanma yarışı savaşlarla beslenmektedir. Bizler tanık olduğumuz bu olaylar karşısında hissettiklerimizi çamur ile dile getirerek farkındalığa katkıda bulunmak istedik” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv