Genç iletişimcilere duayenlerden tavsiyeler

  • 0
  • 610
Yazı Boyutu:

İzmir İktisat Kongresi’nin 91.Yıldönümü kapsamında “45. İzmir İktisat Kongresi Sempozyumu 2014” etkinliği“İletişim” temasıyla İzmir Ticaret Odası Meclis ToplantıSalonu’nda devam ediyor.

Sempozyumun“Dündar Soyer Oturumu”nda “Yeni Nesil İletişimciler” konusu Ege Üniversitesiİletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilay Başok, Yaşar Üniversitesiİletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek ve İzmir Ekonomi Üniversitesiİletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Uzunoğlu’nun katılımlarıylagerçekleştirildi.

OturumBaşkanı Sancar Maruflu, “ Bu sempozyumu 45 yıldan beri her sene farklı konseptedüzenliyoruz. Bu yıl ki konumuz İletişim ve Halkla İlişkiler. Bu sempozyumdasiz yeni nesil genç iletişimcilerin bugününü ve yarınını konuşacağız” dedi.

EgeÜniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilay Başok “Halklaİlişkiler mesleğinin lobisinin eksik olduğunu, mesleğimizi düzgün olaraktanıtamadığımızı ve başka branşlara kaptırdığımızı üzülerek söylüyorum. Biz kendiöğrencilerimizi istihdam etmekte güçlük çekiyoruz. Bizlere bugüne kadarmatematik, fen, kimya, öğretildi. Fakat iletişimi anlamayı ve okumayıöğretmediler. Bizler bu eksikliği yaşayarak fark edenler olarak BolognaSüreci’yle öğrencilerimize en iyi eğitimi getirmeye çalışıyoruz. EgeÜniversitesi olarak 2003 yılından bu yana başarıyla uyguladığımız BolognaSüreci sonunda Avrupa’da ki birçok üniversiteyle akreditasyon sağlamışdurumdayız. Başaralı olmak için geleneksel ile günümüz teknolojilerinibirleştirmenin gerekli olduğu kanısındayım” diye konuştu.

Doç.Dr. Uzunoğlu, yeni nesil iletişimcilerin geleneksel ile günümüz teknolojisineentegre olması gerektiğini vurguladı.    

  Prof.Dr. Atabek ise yeni nesil iletişimcilerin ağır bir baskı altında olduklarını,bir iletişimcinin sadece televizyon için değil aynı zamanda internet, gazete vedergi için içerik ürettiğini ifade etti.

Oturum sonunda konuşmacılarateşekkür belgesi verildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv