Genç Ressamlar Hayran Bıraktı

İzmirli Devlet Sanatçısı Ümran Baradan’ın vefatının ardından Konak Belediyesi tarafından yaşama geçirilen Ümran Baradan Liselerarası Resim Yarışması’nın sekizincisi ‘İzmir’de Zaman: Dün, Bugün, Yarın’ konu başlığı altında yapıldı.

  • 0
  • 418
Genç Ressamlar Hayran Bıraktı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli Devlet Sanatçısı Ümran Baradan’ın vefatının ardından Konak Belediyesi tarafından yaşama geçirilen Ümran Baradan Liselerarası Resim Yarışması’nın sekizincisi ‘İzmir’de Zaman: Dün, Bugün, Yarın’ konu başlığı altında yapıldı. İzmir genelindeki tüm liselerden öğrencilerin yarıştığı yarışmaya bu yıl 200’ün üzerinde eser katıldı. Dereceye giren genç ressamlara ödülleri Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde yapılan törenle verildi. Öğrencilerin eserleri fuayede davetlilerin beğenisine sunuldu.

Konak Belediyesi’nin dünyaca ünlü seramik, çini ve resim sanatçısı merhum Ümran Baradan anısına düzenlediği ‘8. Ümran Baradan Liselerarası Resim Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde gerçekleştirilen törene CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Devlet eski Bakanı ve Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Işılay Saygın, Baradan’ın eşi Baykal Çaygöz, kızı Yasemin Baradan Dündar, damadı duayen Gazeteci Uğur Dündar, modacı Zuhal Yorgancıoğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, öğrenciler ve velilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

HERBİRİ YILDIZ ADAYI
Ödül töreni öncesi Ümran Baradan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin çok sesli korosu mini bir konser verdi. Törende, 2011 yılında yaşamını yitiren Baradan’ın hayatını anlatan belgesel film gösterimi de gerçekleştirildi. Eğitime ve gelecek kuşaklara sunduğu hizmetlerin anlatıldığı belgeselin ardından usta gazeteci Uğur Dündar törende söz alarak aile adına konuştu. Dündar, bu yıl sekizincisi düzenlenen yarışmanın başarıyla sürdürülmesinden ötürü Konak Belediyesi’ne ve törene katılan konuklara teşekkür etti. “Herkesin Ümran Baradan gibi eserler bırakabilmek nasip olsun” diyen Dündar, “Bir fani için en yüce hizmet, eğitime katkı da bulunabilmektir. Atatürkçü, Cumhuriyete gönülden bağlı, yurtsever bireylerin yetişebilmesini sağlamak için onlara destek olalım. Ümran Baradan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileriyle gurur duyuyorum. Hepsi birer yıldız adayı. Bu çocukları gördükçe geleceğe olan umudum artıyor. Ulu Önder Atatürk’ün; ‘Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır’ sözünün ne kadar doğruyu yansıttığını anlıyorum” dedi.

200 ESER YARIŞTI
Bu yıl ‘İzmir’de Zaman: Dün, Bugün, Yarın İzmir’ başlığı altında düzenlenen yarışmaya farklı liselerden genç ressamlar katıldı. Yarışmaya katılan resimlerin yer aldığı sergi gezenlerden de tam not aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Buca Eğitim fakültesi Resim iş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tuba Gültekin, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turan Enginoğlu, Öğretim Görevlisi Emel Yalçıntaş, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Hamdi Gökova ve Öğretim görevlisi Serpil Birsin’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen eserlerden dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Normal Lise ve Güzel Sanatlar Lisesi olmak üzere iki kategoride verilen ödül töreninde; Gaziemir Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi’nden Derya Göker birinci, Hatay Özel Fen Bilimleri Lisesi’nden Deniz Eryılmaz ikinci, Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Deniz Özüyanık da üçüncü oldu. Güzel Sanatlar Lisesi kategorisinde ise, Remziye Öğretmen birinci olurken, Yunus Kağnıcı ikinci, Erkan Işık üçüncü oldu. Dereceye giren tüm gençlere tam, yarım ve çeyrek altın verildi. Sergi 6 Nisan tarihine kadar gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv