Genç Solist Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Alsancak Rotary Kulübü, İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı işbirliğiyle düzenlenen “13. Ulusal Genç Solist Yarışması”nda ödüller sahibini buldu.

  • 0
  • 599
Genç Solist Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Rotary Kulübü, İzmir Devlet Opera ve Balesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı işbirliği ile düzenlenen 13. Ulusal Genç Solist Yarışması’nın “Genç Profesyonel” kategorisinde dün final heyecanı vardı. Finale kalan beş opera sanatçısı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yarıştı.

Yarışmanın sonucunda Beren Kader Fidan birinci, Burak Dabakoğlu ikinci, Derya Belevi üçüncü oldu. Necdet Aydın Sahne Yorumu Özel Ödülü’ne ise Cumhur Görgün layık görüldü.

“Üniversite” kategorisinin finali ise önceki gün yapıldı. Bu kategoride birinci Pelin Çetinkaya, ikinci Zeynep Seray Özcan, üçüncü Berrin Temeloğlu oldu. Sevgi Eda Aslan ise Necdet Aydın Sahne Yorumu Özel Ödülü’ne layık görüldü.  Yarışmada her iki kategoride toplamda 20 bin TL’lik para ödülü dağıtıldı.

Müzik bölümlerinde öğrenim gören ve bu bölümlerden mezun olan opera sanatçılarının katıldığı yarışma 31 Ocak’ta başlamıştı. Her iki kategoride 40 sanatçının katıldığı yarışmada elemeler bir hafta sürmüştü.

Kalabalık jüri
Yarışmanın onursal jüri başkanı olarak Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan ve jüri başkanı olarak ise İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Aytül Büyüksaraç görev yaptı. Neue Stimmen şarkı yarışması ön elemeler başkanı idi. Brian Dickie, Julliard Müzik Okulu Opera Bölümü Başkanı Edward Berkeley, Savonlinna Müzik Akademisi Opera Bölümü Başkanı Eija Tolpo, DEÜ İzmir Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Zibelhan Dağdelen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Bayık ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Emekli Solist Sanatçısı Müjde Çeliktaş ise jüride yer aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bonfil'den Bangkok Sokak Lezzetleri

Çocuk Senfoni Orkestrası ‘Bahara Merhaba’ dedi

Öğrencilerle iftar

Moncef Genoud rüzgarı esti

Caz Tarihine Bakmak Embryo Live

Unutulmaz konser

Arşiv