Genç tasarımcıların büyük sınavı

  • 0
  • 909
Yazı Boyutu:

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından sektöre yenilikçi, yaratıcı tasarımcılar kazandırmak amacıyla bu yıl 7. kez düzenlenen, “EİB Moda Tasarım Yarışması”nın muhteşem finali 1 Mart 2013 tarihinde Kaya İzmir Thermal & Convention’da gerçekleştirilecek. “EİB VIII. Moda Tasarım Yarışması bu yıl ilk kez dünyanın en önemli moda dergilerinden VOGUE Türkiye’nin medya destekçiliğinde gerçekleştirilecek ve defilenin ardından VOGUE After Party ile devam edecek.
 
“EİB Moda Tasarım Yarışması”nın Türkiye’nin en iyi moda tasarım yarışması olduğunun altını çizen Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, “Yüzlerce aday arasından finale kalan 10 finalistimiz, Aslı Mecit, Gökçenur Özbek, Gökhan Yavaş, Mahmut Ağaç, Meriç Canatan, Nadir Zadeoğulları, Özlem Yazan, Ruhi Tamer Çoğal, Sercan Arıcı, Talha Feyyaz Türker’in çok yoğun bir çalışma temposu sonunda “GÖǔ Ana temasına uygun olarak hazırladıkları Sonbahar/Kış  koleksiyonları, koreografisi ve prodüksiyonu Uğurhan Akdeniz tarafından gerçekleştirilecek defile ile tanıtılacak. Defilede, Özge Ulusoy, Merve Büyüksaraç, Didem Soydan, Duygu Akdeniz, Nur Gümüşdoğrayan, Bürde Aslan, Begüm Yılmaz, Burak Gacemer, Egemen Bibika ve Ali Tank gibi Türkiye’nin önde gelen 15 modeli görev alacak” şeklinde konuştu.
 
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş VIII. EİB Moda Tasarım Yarışması’nın ulusal düzeyde gerçekleştirildiğinin altını çizdiği konuşmasına şu şekilde devam etti,” Moda Tasarım Yarışması’nı her sene bir öncekinden daha güzel bir organizasyon haline getirmeye gayret ediyoruz. Yarışmada başarı sağlayacak tasarımcılarımızı sektöre kazandırmaya gayret edeceğiz. Ayrıca VOGUE Dergisi’nin İstanbul dışında ilk defa bir Moda Tasarım Yarışması’na destek vermesi, yarışmamızın ne kadar önemli bir organizasyon olduğunu ortaya çıkarıyor. Bununla beraber, geçmiş senelerde olduğu gibi Mercedes Bayisi Has Otomotiv’in yarışmamıza verdiği destekten dolayı oldukça memnunuz” dedi.

Ünlü model ve oyuncu Hande Subaşı’nın sunuculuğunu üstleneceği gecede, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Krl. Bşk. Yrd. Burak Sertbaş Başkanlığı’nda, Moda tasarımcıları; Elif Cığızoğlu, Niyazi Erdoğan, Özgür Masur, Simay Bülbül, Siren Ertan, Zeynep Acar Stil danışmanları ve Moda yazarları ; Başak Fransez, Deniz Berdan, Deniz Marşan, Moda Fotoğrafçısı Nihat Odabaşı, Vogue Türkiye yazı işleri müdürü Zeynep Üner gibi sektöründe başarılı olmuş ünlü isimlerden oluşan final jürisi dereceye girecek tasarımcıları seçecekler.
           
EİB Moda Tasarım Yarışması’nın her geçen gün kalitesini arttırarak sektörde birçok kuruma örnek haline geldiğini belirten EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı ve Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş; son yıllarda ağırlıklı olarak bayanların finale kaldığı ve tamamı bayan modası üzerine tasarlanan kıyafetlerin yarıştığı bir ortam bulunduğunu bu yıl ise geçen yıllardan farklı olarak 5 bayan 5 bay tasarımcının finale kaldığını; finalde 5 bayan koleksiyonu, 3 bay koleksiyonu, 2 bay/bayan koleksiyonunun yarışacağını belirtti.
 
EİB VIII. Moda Tasarım yarışmasında ;
 
1.      olacak tasarımcı 10.000TL
2.      olacak tasarımcı   6.000TL
3.      olacak tasarımcı   4.000TL ödülün sahibi olacaklar.
 
Ayrıca dereceye giren ilk 3 tasarımcı Ekonomi Bakanlığının EİB’nin projesini onaylaması durumunda 2 yıl süre ile yurtdışında tasarım eğitimi alma şansı yakalayacaklar. Yarışmanın Medya destekçisi Vogue Türkiye’de dereceye giren ilk 3 tasarımcıya yıllık abonelik ödülü verecektir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv