Gençler “ikçü” dedi…

2016-ÖSYS sonuçlarına göre tüm programları % 100 doluluk oranına ulaşan İzmir’in Yeni Nesil Devlet Üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde kayıt heyecanı sona erdi.

  • 0
  • 918
Gençler “ikçü” dedi…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2016-ÖSYS sonuçlarına göre tüm programları % 100 doluluk oranına ulaşan İzmir’in Yeni Nesil Devlet Üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde kayıt heyecanı sona erdi.

İKÇÜ, tercihlerdeki % 100 başarı oranını, kayıt yaptıran öğrenci sayısı ile de perçinledi. Toplam 37 programda, 2007 öğrencinin lisans eğitimine başlayacağı İKÇÜ’de kayıt heyecanı yaşandı. Şahsen kayıtları tercih eden öğrencilerin heyecanına aileleri de ortak oldu.

E-KAYIT KOLAYLIĞI
YÖK'ün 2014 yılında başlattığı ve bu yıl da yaygınlaşarak devam eden  e-kayıt uygulaması, öğrencilerin kayıt işlemlerinde büyük kolaylık sağlarken; kayıt yoğunluğunun azalması ile zamandan da tasarruf edildi.
Elektronik kaydını tamamlayan öğrenciler;  istenilen belgeleri, eğitimin başladığı ilk haftada Fakülte veya Meslek Yüksekokuluna teslim ederek İKÇÜ’lü olacak.

SIRA DERS KAYITLARINDA
Kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, bir sonraki aşamada Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak, eğitimlerine başlayabilecek.

İKÇÜ’YE HOŞ GELDİNİZ
Tercihlerdeki % 100’lük başarıyı değerlendiren Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, İKÇÜ ailesine yeni katılacak öğrencilere başarılar diledi. 

% 100 doluluk oranının, İKÇÜ’nün başarılı ve tercih edilir bir eğitim kurumu olduğunu gösterdiğini vurgulayan Prof. Dr. Akhan, öğrencilere seslendi: “Çok çalışarak, büyük emekler harcayarak ve hak ederek ulaştığınız bu noktada, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'ni seçtiniz. Güveninizden dolayı sonsuz teşekkürlerimi iletiyor; bilim yolunda attığınız bu çok önemli adımın, bundan sonraki her aşamasında yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv