Geniş aile  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, peşpeşe doğumlara sahne oluyor.

  • 0
  • 453
Geniş aile  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, peşpeşe doğumlara sahne oluyor. Her geçen gün genişleyen "Park Ailesi"nde ceylan, ala geyik ve yaban keçisi türlerinin yeni üyeleri, sevimli tavırlarıyla ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.
 
Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nın 130 türde 1500’ü aşkın hayvandan oluşan renkli ailesi, peşpeşe gelen doğumlarla birlikte her geçen yıl biraz daha büyüyor.

Zarifliği ve güzellikleriyle Park ziyaretçilerinin ilgi odağı olan ceylanlar, 53 üyesiyle ailelerini bir hayli genişletti. Dünyaya gelen 2 alageyik yavrusu, henüz ayaklarının üzerinde duramadan parkın gözdesi oldu. Ele avuca sığmayan hareketliliğiyle kendini çok sevdiren yaban keçileri ise 28 yavruyla doğum sıralamasında ilk sırları zorlamaya başladı.

Yeni doğan yavruların annelerinin yanından bir an olsun ayrılmadığını belirten Doğal Yaşam Parkı yetkilileri, son iki ay içinde mara ailesine 7, kızıl geyik ve kamerun koyunu ailesine 5, lemur ailesine 2, koati- pony-nyla ailesine de 1 yeni üyenin katıldığını bildirdi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv