Geri dönüşüm kampanyasının ilk bisikletleri sahiplerini buldu  

Bornova Belediyesi tarafından başlatılan geri dönüşüm kampanyasına geri dönüşüm atıklarını toplayarak destek verenlere bisiklet hediye edildi.

  • 0
  • 430
Geri dönüşüm kampanyasının ilk bisikletleri sahiplerini buldu   
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi tarafından başlatılan geri dönüşüm kampanyasına geri dönüşüm atıklarını toplayarak destek verenlere bisiklet hediye edildi. Kampanya kapsamında en fazla atığı toplayan 3 kişiye hediyelerini  ve teşekkür belgelerini Büyükpark içinde düzenlenen törenle Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi.  
 
Bornova Belediyesi tarafından 1 Ekim 2017’de başlatılan geri dönüşüm kampanyasında ilçe genelinde 6 bin 36 ton ambalaj ve 5 bin 278 ton cam olmak üzere toplamda 11 bin 314 ton atık toplandı. Metal, cam ve plastiklerin ayrı ayrı toplandığı kampanya çerçevesinde 20 bin adet geri dönüşüm atığı toplayan 3 kişiye bisiklet hediye edildi. Kampanyaya topladıkları atıklarla destek olan Saim Özuysal, Nazım Hikmet Gür ve Sevda Durmaz Güler’e hediyelerini ve teşekkür belgelerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi. Büyükpark içinde düzenlenen törenle hediyelerini almanın heyecanını yaşayan Bornovalılar, Bornova Belediyesi’ne çevreye duyarlı bir kampanya başlattıkları için de teşekkür etti. 
 
Atıkmatik sistemi de devrede 
Bornova Belediyesi çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarına atıkmatik sistemini de ekledi. İlçenin 7 ayrı noktasına yerleştirilen ve kartlı sistemle çalışan atıkmatiklere pet ve cam şişe ile metal içecek kutularını atan vatandaşlar her biri için ayrı ayrı puan kazanıyor. Biriken puanlar atıkmatik ekranından takip edilebiliyor. Ulaşılan puana göre bisiklet, basketbol topu, futbol topu, dart ve scrable hediye ediliyor. Vatandaşlar puan kazanabilmek için gerekli olan “Çevre Dostu Kart”ı Bornova Belediyesi’nin Ergene Mahallesi 2 Sokak’taki Ek Hizmet Binası’nda bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden ücretsiz olarak alabiliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv