Gezici Kütüphane yaz boyunca Bornova’da

İNCİVAK (Cevdet İnci Eğitim Vakfı) tarafından hayata geçirilen Gezici Kütüphane, yaz tatili boyunca Bornova’da olacak.

  • 0
  • 767
Gezici Kütüphane yaz boyunca Bornova’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İNCİVAK (Cevdet İnci Eğitim Vakfı) tarafından okuma alışkanlığının artırılması amacıyla hayata geçirilen ve İzmir'in imkanları kısıtlı bölgelerindeki okullarında eğitim gören ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik olan Gezici Kütüphane, yaz tatili boyunca Bornova’da olacak. Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla 11 Temmuz’da Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan proje, 9 Eylül’e kadar devam edecek. Kitap kurdu minikler, dört noktada Gezici Kütüphane ile buluşacak.
 
Bornova Belediyesi’nin İNCİVAK (Cevdet İnci Eğitim Vakfı) ile öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri ve kaybolan kütüphane kültürünü yaşatmak amacıyla 11 Temmuz’da hayata geçirdiği çalışma yoğun ilgi görüyor. Yüzlerce ilköğretim okulu öğrencisi, Gezici Kütüphane’ye akın ediyor.  Kütüphaneye üye olan çocukların pek çoğu ilk kitaplarını almanın heyecanını yaşıyor.
 
İl Milli Eğitim ve İl Kültür-Turizm Müdürlükleri işbirliğinde geliştirilen Gezici Kütüphane ile çocukların kitaplarla kucaklaşması, çocuk yazarları ile öğrencilerin buluşturulması, çocukların hayal dünyaları ve yaratıcılıklarının geliştirilmesi ve özgür düşünceli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanması hedefleniyor.
 
Çocuk ve gençlere yönelik projelerin öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “BELGEM’de 5 bin öğrencimize lise, üniversite hazırlık kursları ile İngilizce eğitimini ücretsiz veriyoruz. Biz Bornova olarak her konuda mütevaziyiz ama eğitim konusunda değiliz. Bornovamız eğitim konusunda Türkiye’nin en iddialı ilçelerinden biridir” dedi.
 
4 noktada çocuklarla buluşuyor 
18-22 Temmuz tarihleri arasında ise Büyükpark içerisindeki Kızlar Kahvesi önünde miniklerle buluşan Gezici Kütüphane’nin yaz tatili boyunca bulunacağı noktalar ve tarihleri şöyle:
 
25-29 Temmuz – Aşık Veysel Rekreasyon Alanı
1-5 Ağustos – Çamdibi Atatürk Parkı
8-12 Ağustos – Bornova Cumhuriyet Meydanı
15-19 Ağustos – Büyükpark Kızlar Kahvesi Önü
22-26 Ağustos –  Aşık Veysel Rekreasyon Alanı
29 Ağustos – 2 Eylül – Çamdibi Atatürk Parkı
5-9 Eylül – Bornova Cumhuriyet Meydanı
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv