Girişim Kampüsü Projesi tanıtıldı

Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) , Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) öncülüğünde  Bornova Belediyesi ile Ege İhracatçılar Birlikleri (EİB) işbirliğiyle, İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) desteği ile bu yıl 5'incisi düzenlenen Girişim Kampüsü Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

  • 0
  • 948
Girişim Kampüsü Projesi tanıtıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) , Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) öncülüğünde  Bornova Belediyesi ile Ege İhracatçılar Birlikleri (EİB) işbirliğiyle, İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) desteği ile bu yıl 5'incisi düzenlenen Girişim Kampüsü Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Engin Berber,  LİKAYAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İZKA Planlama, Programlama, Koordinasyon Birim Başkanı Murat Çelik, İpekyol Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Ayaydın katıldı. Toplantıda 5. Girişim Kampüsü Yarışması hakkında bilgi verildi.

Açılış töreninde İpekyol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Nejdet Ayaydın girişimciliğin önemini vurgulayan ve deneyimlerini paylaştığı bir konuşma yaptı. 
 
SON TARİH 14 NİSAN
5. Girişim Kampüsünün son başvuru tarihi 14 Nisan 2017 olarak belirlenerek yarışma 5 Ekim 2017 tarihinde sonlandırılacak. Bu süre içinde adaylar iki aşamalı eleme sürecinden geçecek ve son aşamada iş planlarını jüri üyelerine sunacaklar. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Yarışmaya katılmak isteyen girişimci adayları başvurularını Girişim Kampüsü’nün web adresinden gerçekleştirebilecekler. Girişim Kampüsü yarışması süreci içerisinde adaylara ilk aşamada Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi akademisyenleri tarafından girişimcilikle ilgili temel konularda eğitimler verilecek. İkinci aşamada ise verilen bu eğitimlerin üzerine iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımlarıyla uygulamaya yönelik workshoplar düzenlenecek. Bu eğitimler sayesinde adaylar, gerçek hayatta uygulanabilir ve girişim ekosisteminde yer alan çeşitli kuruluşlarca desteklenebilir projeleri hayata geçirebilecekler.

“GİRİŞİMCİLİĞİN ARTMASI BÖLGESEL BİR POLİTİKA HALİNE GELDİ”
Prof. Dr. Engin Berber, girişimciliğin önemine değinerek, “20. yüzyılın son çeyreğinden itibaren etkisi her toplumsal katmanda oldukça yoğun hissedilen bir değişim ve gelişim sürecinden geçilmektedir. Bu süreçte girişimcilik kavramı giderek önem kazanmış ve stratejik bir rekabet unsuru haline gelmiştir. Girişimciler yeni fikirlerin ortaya çıkmasını, yayılmasını ve uygulanmasını hızlandırdığı; yeni sektörlerin var ettiği ve var olan sektörlere farklı bakış açıları getirdiği için ekonomik büyümeye önemli katkılar sağlamaktadır. Bu kapsamda toplumda girişimcilik kültürünün oluşturulması ve geliştirmesi, girişimci sayısının arttırılması artık hem ülkesel hem de bölgesel politikaların bir parçası haline gelmiştir. Yeni nesil girişimciler daha dinamik, daha yaratıcı ve daha rekabetçidir. Günceli takip etmekte, daha fazla risk almakta, teknolojiyi daha etkin kullanmaktadır. Ortaya koydukları fikirler firma kültürünü, toplumsal algıyı doğrudan etkileyebilmektedir. Bu yıl LİYAKAT Derneği, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bornova Belediyesi ve Ege İhracatçı Birlikleri ortaklığı ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile beşinci kez düzenlenen Girişim Kampüsü Projesi sadece bir yarışma değildir. Aynı zamanda yeni nesil girişimcilere yol gösteren ve onlara karşılarına çıkan fırsatları nasıl değerlendireceklerini öğreten, fikirlerini nasıl etkili bir şekilde sunacaklarını anlatan önemli bir eğitim projesidir. Bu nedenle projeye destek veren herkese teşekkür ederim. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak biz, programlarımıza koyduğumuz girişimcilik dersleri, Girişimcilik ve İnovasyon Kulübümüz ve Yaratıcı Girişimcilik Oyunları ile bu projenin temel bileşeni olmaya, gençlerin önünü açmaya kararlıyız” diye konuştu.

GİRİŞİMCİLİK CANLANDIRILMALI
         Girişimciliğin canlandırılması gerektiğine vurgu yapan Berkay Eskinazi, “Son yıllarda tüm dünyada hissedilen küresel krizlerin de etkisiyle, başta ekonominin yeniden canlandırılması, sonrasında da gerek yatırımların, gerekse toplumsal refahın arttırılması aynı zamanda da yeni bir kariyer planlama aracı olması açısından giderek önem kazanan girişimciliğe, el birliğiyle katkı koymak adına İzmir’imizin önemli değerleri ile beşinci kez bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Çok kıymetli proje ortaklarımız başta Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olmak üzere bu yıl aramıza katılan Ege İhracatçı Birliklerimiz ile daha da güçlenerek girişimci gençlerimize hayatlarını kurma ve yönetme konusunda etkin bir süreç yaşatacağımıza olan inancım tamdır. Bu yıl ne mutlu ki yeni bir destekçimiz daha var Paşa Çiftliği. Kendilerine de ayrıca çok teşekkür ediyoruz. 2012 yılında, sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi olarak, inovatif fikirleri olan kişileri bulmak ve ülkemize yeni girişimciler kazandırmak amacı ile ortaya çıkan Girişim Kampüsü’nde bu vesile ile işbirliği içinde olduğumuz tüm kurum ve kuruluşlara, ayrıca derneğimizin proje ekibine bu zorlu süreçte başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.
 
BORNOVA BELEDİYESİ GİRİŞİMCİNİN YANINDA
Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar, “Günümüzde sosyal konulara ilgi giderek artmaktadır. Bunun sebebi de ekonomik gelişmenin sosyal sorunların çözüldüğü bir toplumda söz konusu olmasıdır. Öyle ki, sosyal sorunların çözümlenemediği bir toplumda birliktelik sağlanamaz. Dolayısıyla toplumu oluşturan her kurumun sosyal sorunlara ilgi göstermesi ve çözümler üretmesi gerekmektedir. Başta İzmir olmak üzere, ülkemizde girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasına, üniversite, yerel yönetimler, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile sürdürülebilir bir girişimcilik ekosistemi oluşturulmasına ve bu doğrultuda iş alanları yaratılarak işsizliğin azaltılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan bu projede emeği geçen ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“GENÇ VE GİRİŞİMCİ KUŞAK KURALLARI YENİDEN YAZIYOR”
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, girişimciliğin önemine değinerek, “Dünyanın ve ülkemizin içerisinden geçtiği bu zorlu ekonomik süreçte kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler geliştiriliyor. En önemli gündem maddelerinden birisi ise girişimcilik ve girişimciliğin desteklenmesi. Kendine güvenen, eğitimli, çalışkan, dünyayı takip eden, yenilikçi, üreten girişimcilerin sayısını arttırdığımız ve arttırabildiğimiz ölçüde ekonomimizin güçleneceği aşikar. Ülkemizde girişimci sayısını toplam nüfusumuzun yüzde onuna çıkarabilmeyi başarırsak bu ülke ve geleceğimiz için el birliği ile muhteşem bir iş yapmış olacağız. Karşımıza her geçen gün yeni kavramlar çıkıyor, son dönemlerde eski ve yeni evliliği diye adlandırılan yeni bir girişimcilik alanı ile tanıştık. Büyük holdingler ve şirketler kendi iş alanlarında yenilikçi faaliyet gösteren yeni yatırımlarla ve girişimcilerle birleşiyor ya da stratejik ortaklık kuruyor. Genç ve girişimci kuşak bu ekosistemde iş dünyası kurallarını yeniden yazıyorlar. Bu konuda heyecanımız ve motivasyonumuz var, ancak önemli olan var olan bu sayıyı arttırabilmemiz ve başarı öykülerini çoğaltmamız. Girişim Kampüsü Projesi kapsamında; girişimcilik konusunda farkındalığı arttırmanın yanı sıra yenilikçi çalışmaların önünü açmak hedefindeyiz. Birlikte çalıştığımız güçlü kurumlar sayesinde hedeflerimize ulaşacağımıza ve  bu konuda verdiğimiz tüm katkının, zamanın ve emeğin de karşılığını bulacağına yürekten inanıyorum” dedi.

“İZMİR GİRİŞİMCİLERE AVANTAJLAR SUNUYOR”
İZKA (İzmir Kalkınma Ajansı) Planlama, Programlama, Koordinasyon Birim Başkanı Murat Çelik İzmir’in çok önemli bir kent olduğunu söyleyerek, “İzmir çok yönlü üretim olanakları, zengin doğal kaynakları ve nitelikli yaşam kalitesini bir arada sunabilmesiyle hem Türkiye hem de dünya ölçeğinde öne çıkan bir şehir. Tarım, sanayi, hizmetler ana sektörlerinin tümünde önemli potansiyel gösteriyor. Tarihi boyunca çok önemli bir liman kenti olmuş, konumu ve bu yapısı ile her zaman dışa açık bir nitelik sergilemiş. Bu nitelik hem sosyal hem ekonomik olarak İzmir’e rekabet etme, kapasite geliştirme ve uyum sağlamada avantaj kazandırmış. İzmir bu avantajlarını değerlendirerek uluslararası bir girişimcilik merkezi olmayı hedefliyor. Bu hedef ‘Bilgi, tasarım ve yenilik üreten, Akdeniz’in çekim merkezi’ olmak vizyonunun bir parçası. Bu yıl üniversite, özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının İzmir’deki güçlü temsilcileriyle birlikte Girişim Kampüsü’nün beşincisini düzenliyoruz. Bu proje, İzmir’in girişimcilere sunduğu avantajların vurgulanması, hızlı büyüyen çok sayıda yeni girişimin İzmir’den çıkması, İzmir’in uluslararası düzeyde bir girişimcilik merkezine dönüşmesi, hedeflerimiz için önemlidir. Sizlerin de desteğiyle Girişim Kampüsü Projesi’ni tüm İzmirlilere, İzmirli gençlere tanıtabilmeyi, her yıl gelişen ve başarılarını artıran bir proje yapabilmeyi diliyorum. Projenin gerçekleşmesinde işbirliği yaptığımız kurumlar; Liyakat Derneği, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bornova Belediyesi ve Ege İhracatçı Birlikleri’ne teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi. Konuşmanın ardından katılımcılar yarışma protokolüne imza attı. İZMİR (Ege Ajans/Feyaz Tatar)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv