Girişimci Liselilere Yol Gösterecekler

İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri, liseli girişimcilerin yol göstericisi oluyor. İzmir Ekonomili akademisyenler, Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğiyle liseli gençlerin girişimci projelerine mentorluk yapacak, projeler daha sonra “Yılın Şirketi Yarışması”nda yarışacak.

  • 0
  • 481
Girişimci Liselilere Yol Gösterecekler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri, liseli girişimcilerin yol göstericisi oluyor. İzmir Ekonomili akademisyenler, Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğiyle liseli gençlerin girişimci projelerine mentorluk yapacak, projeler daha sonra “Yılın Şirketi Yarışması”nda yarışacak.

İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, vakfın Brüksel’de bulunan Genç Başarı Avrupa (JA Europe) merkezine bağlı olarak faaliyet gösterdiğini belirterek, “Gençlere girişimcilik, ekonomi ve iş yönetimi eğitimleri vereceğiz. Gençlerimizin girişimcilik ve yaratıcılıklarına katkıda bulunacağız. Hazırladıkları girişimci projelerde onlara yol göstericilik yapacağız. Bu süreçte grup çalışması içerisinde bulunan öğrencilerimiz şirket yapısı oluşturuyor. Bir şirkette gerekli bütün iş akışını planlıyor” dedi.

Önder, Balçova Anadolu, Bayraklı Halit Özpirinç Anadolu, Özel Bornova Anadolu, Çiğli Fen, Gaziemir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu, Oğuzhan Özkaya Fen, Dr. Güngör Özbek Anadolu, Şehit Fethi Bey Mesleki ve Teknik Anadolu, Güzelbahçe Bilgince Anadolu, Yeşilyurt İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu, Mersinli Mesleki Teknik ve Anadolu, Namık Kemal Anadolu,  Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler liseleriyle Narlıdere Sıdıka Akdemir Bilim Sanat Merkezi’ndeki gençlere destek olacaklarını söyledi.  
Vakfın ilk kez bir üniversite ile mentorluk konusunda işbirliği yaptığına dikkat çeken Önder, “Türkiye genelinde lise öğrencileri tarafından geliştirilen projeler, Yılın Şirketi Yarışması’nda yarışacak. Biz de bu süreçte öğrencilerin iş yönetimlerine yol göstereceğiz.  Bu proje ülkemizde girişimcilik ekosisteminin yaygınlaşması için de çok büyük önem kazanıyor. Öğrencilerimizin fikirlerinin hayata geçebileceğini onlara göstermek istiyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv