Göğüs hastanesinden bir ilk daha...

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Laparoskopik Yöntem İle Sürrenal (Böbrek Üstü Bezi) Tümörü Ameliyatı Gerçekleştirildi...

  • 0
  • 639
Göğüs hastanesinden bir ilk daha...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Laparoskopik Yöntem İle Sürrenal (Böbrek Üstü Bezi) Tümörü Ameliyatı Gerçekleştirildi...

Göğüs Hastanesi Bildiğim ve Güvendiğim Bir Hastane...
Daha önce akciğer rahatsızlığından dolayı 2 kez ameliyat olduğunu ve hizmetlerinden memnun olduğu için bu rahatsızlığı içinde Göğüs Hastanesini tercih ettiğini söyleyen 58 yaşındaki Kütahya’ da yaşayan Fadime Dağdagül “Göğüs Hastanesi, daha önce akciğer rahatsızlığımdan dolayı 2 kez ameliyat olduğum, bildiğim ve güvendiğim bir hastanedir. Bu ameliyat için de tekrar Göğüs Hastanesini seçtim. Ameliyatımın başarılı geçtiğini söylediler. Başta doktorum ve tüm ekibine ilgi, alaka ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İki gün gibi kısa bir sürede iyileşip ayağa kalktım ve taburcu olacağım için sevinçliyim.” dedi.

Bu Ameliyatın İlk Olmasının Nedeni Laparoskopik Yöntemle Gerçekleştirilmiş Olması...
SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH’nde Ürolog Op. Dr. Güner Yıldız ve ekibi, Laparoskopik yöntem ile sürrenalektomi adı verilen, vücut üzerinde iz bırakmadan küçük bir kesiyle yaptıkları cerrahi müdahale ile hastanın sürrenal bezindeki tümörü kapalı ameliyatla temizledi. Ameliyat hakkında bilgi veren Yıldız “Bu ameliyatın ilk olmasının nedeni laparoskopik yöntemle gerçekleştirilmiş olmasıdır. Ameliyat alanı özel ekranda büyültülerek izlenebildiği için çevre dokular tümör dokusundan daha iyi ayırt edilebiliyor. Böylece hastanın çevre dokusu maksimum seviyede korunmuş oluyor. Laparoskopik yöntemle yapıldığı içinde hastanın ameliyat yarası gibi sıkıntısı olmuyor. Bu özellikler hastanın daha sonraki yaşamında yasam kalitesini çok etkiliyor. Hastalar bu tarz bir ameliyatla çok çabuk toparlanıp iki gün içerisinde taburcu olabiliyor.” dedi.
SBÜ Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız “Hastanemiz Göğüs Hastalıkları dışında birçok branşta hizmet veriyor. Ekip olarak birçok ilke imza atıyoruz. Diğer kamu hastanelerinde daha önce kapalı olarak yapılmamış ve devlet hastanesi imkânı ile ilk kez hastanemizde başarıyla gerçekleşen bu ameliyatı yapan Üroloji Yan Dal ekibimizi tebrik ediyor, ellerine sağlık diyorum. Hastamıza da hastanemizi tercih ettiği için teşekkür ediyor, acil şifalar diliyorum.” dedi.

Ürolojide oldukça  zor olan bu tarz ameliyatlar için uzun süren bir eğitim süreci geçiren Göğüs Hastanesi Üroloji Yan Dal Ekibi, hastanede artık laparoskopik yöntemle prostat, böbrek, böbrek üstü bezi(sürrenal) gibi ameliyatların yapılabildiği müjdesini verdi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv