Göğüs Hastanesi’nden Sokak Çocukları Ailelerine Eğitim Desteği

  • 0
  • 597
Göğüs Hastanesi’nden Sokak Çocukları Ailelerine Eğitim Desteği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uyuşturucu kullanmaya meyilli, suça karışmış veya aileleri dağılmış risk altındaki sokak çocuklarını aynı çatı altında bir araya getirerek eğitim ve gelişimlerine destek olmak üzere kurulmuş “Çocuk, Genç ve Aileleri Koruma ve Destekleme Gönüllüler Derneği (ÇOVAK) Spor Kulübü” ne üye olan çocukların aileleri için  “Adelösan Çağı ve Sorunları” hakkında eğitim verildi.

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Verilen eğitim ile hastane yönetimi ve aynı hastanede hemşire olarak görev yapan ÇOVAK Dernek Başkanı Özgül Gedikli’nin çabalarıyla bir araya getirilen ailelerin ergenlik dönemi ve yaşanan problemler konusunda bilgilendirilmesi amaçlandı.

Eğitim Koordinatörlüğü’nde eğitim hemşiresi olarak çalışan Hülya Bulut tarafından verilen eğitime Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Enver Yalnız, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Feriha Öz, ÇOVAK Dernek Başkanı Özgül Gedikli, Dernek Başkan Yardımcısı Nurten Öğüt, hastane çalışanları ve ebeveynler katıldı.
Ebeveynlerin oldukça ilgi gösterdikleri eğitimde konuşan ve ismini vermek istemeyen katılımcı bir anne “Benim iki oğlum var, onlara ‘ben hiç ergen olmadım sizin ergenliğiniz hiç bitmiyor’ diyordum. Demek ki çocuklarım için iyi değilmiş. Bunu burada öğrendim, teşekkür ederim” dedi. 12 yaşındaki bir katılımcı ise “Annem sürekli bana çok televizyon izliyorsun, derslerini ihmal ediyorsun diyor. Ben derslerime çalışıyorum ama bana güvenmediklerini düşünüp üzülüyorum. Onlar kırılır diye bir şey de söyleyemiyorum. Burada ailemi bu konuda bilgilendirdiğiniz için çok mutlu oldum” dedi.

•   Ergenlik Döneminin Genel Özellikleri,

•   Sağlıklı Bir Ergenlik Geçirilebilmesi İçin Ailelerin Yapmaları Gerekenler,

•   Ergenlikte Etkili İletişim,

•   Ebeveynler Ne Diyor, Ergenler Ne Diyor,

•    Suç ve Şiddete Eğilim gibi zengin konuları içeren eğitim soru cevap şeklinde devam etti.

Her ay farklı konularda eğitimlerin devam edeceğini belirten ÇOVAK Dernek Başkanı Özgül Gedikli “Ailelerimizi bilinçlendirmeye yönelik düzenlenen bu eğitimde desteklerinden dolayı başta Hastane Yöneticimiz Enver Bey olmak üzere emeği geçen herkese çocuklarımız ve aileleri adına çok teşekkür ederim” dedi.
Çocuklarımıza sahip çıkmak gerektiğini ve bu konuda aileleri bilinçlendirmenin önemini vurgulayan Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Enver Yalnız “Biliyoruz ki sağlığın temeli öncelikle ruh sağlığıdır. Gerek sosyo-ekonomik gerekse ailevi nedenlerden dolayı küçük yaşta birçok problemin içine sürüklenen bu çocuklarımızın ailelerinde bir nebze farkındalık oluşturabildiysek ve onların hayatlarına ufakta olsa dokunabildiysek ne mutlu bize” dedi.
Farklı katılımcılarla sohbet havasındaki oldukça renkli geçen eğitim, verilen kokteylin ardından sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv