Göksel Kortay: Çağlar İşgören genç Haldun Dormen!

  • 0
  • 2.228
Göksel Kortay: Çağlar İşgören genç Haldun Dormen!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sahne Tozu Tiyatrosu, CNN Türk’te yayınlanan, Mesut Yar'ın sunduğu Burada Laf Çok programına konuk oldu. 
CNN Türk’te yayınlanan, Mesut Yar'ın sunduğu Burada Laf Çok programına konuk olan Haldun Dormen, Göksel Kortay ve Çağlar İşgören Sahne Tozu Tiyatrosu'nu anlattı.

İkinin Biri oyununun galasında 22 tane ara alkış alındığını söyleyen usta tiyatrocu Göksel Kortay oyunun ve oyuncuların gücünü anlattı. Haldun Dormen Sahnesi için ise "Türkiye'de böyle bir salon yok denecek kadar az" dedi. Türkiye'de müthiş genç yeteneklerin olduğunu söyleyen Kortay, "Çağlar İşgören ve ana kadrosu tiyatroya aşkla bağlı ve her biri çok yetenekli" diye konuştu.

“HER ŞEYİ ANA KADROMUZLA BİRLİKTE YAPTIK”
Sahne Tozu Tiyatrosu Kurucusu Çağlar İşgören ise her şeyi ana kadrosu ile birlikte yaptığını ve ana kadronun yanı sıra Actor Club ve Yeni Aktörler ekiplerinin çok kalabalık olduğunu söyledi. Bu kulübü oyunculuk eğitimini aldıktan sonra tiyatroya devam etmek isteyen öğrencileri için kurduğunu anlatan Çağlar İşgören bu konuda Haldun Dormen ve Göksel Kortay'dan destek aldığını söyledi. İşgören, Sahne Tozu Tiyatrosu'nun öyküsünü anlatırken ise "Biz 13 kişi buraya kadar geleceğimizi bilmiyorduk. Haldun Dormen'siz adım atmadık ve Türkiye'de Dormen ekolünü devam ettirme kararı aldık." dedi.

Mesut Yar ise Çağlar İşgören'e bu hesapla gidersek 35 sene sonra benim öğrencilerden bir tanesi seni Haldun Dormen olarak burada ağırlayacak diyerek genç tiyatrocuya İzmir’de gerçekleştirdiği başarılı projelerden dolayı övgüler yağdırdı.

ÖDÜL TÖRENİNE MESUT YAR’I DAVET ETTİ

Haldun Dormen'in yapımcılığını yaptığı Afife Jale Tiyatro Ödülleri'ni örnek alan Çağlar İşgören İzmir'de Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri'nin bu sene 7.sini gerçekleştireceklerini söyledi. Mayıs ayında yapılacak olan törene Mesut Yar'ı da davet etti.

SAHNE TOZU TİYATRO AKADEMİSİ NİŞANTAŞI’NDA
Duayen tiyatrocu Haldun Dormen ise İşgören’i yaptığı işlerden dolayı takdir ederek, "Çağlar İşgören çok güzel bir şey yaptı ve İzmir'deki tiyatro akademisinin şubesini Nişantaşı'na açtı. Orada Göksel Kortay ile ders vereceğiz" dedi. Haldun Dormen programın diğer konuğu Cansu Kurtçu'yu ise müzikal derslerine çağırdı.

Haldun Dormen, Sahne Tozu Tiyatrosu’nun çalışmalarını takip edip örnek alan bir gencin Almanya’da Sahne Tozu Tiyatrosu gibi bir tiyatro kurmak istediğini kendisine anlattığını belirterek onların bir oyununu yöneteceği haberini verdi.

Haldun Dormen, Sahne Tozu Tiyatro Akademisi'nde müzikal ve genel kültür dersleri, Göksel Kortay ise oyunculuk, genel kültür ve diksiyon dersleri verecek. Mart ayında başlayacak olan derslerin kayıtları ise devam ediyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv