Gönül telini titreten şarkılar gençlerle buluştu

  • 0
  • 1.053
Yazı Boyutu:

En yenisi 30 yıl önceden kalan şarkılar, ilk günkü güzelliğiyle Ege Üniversitesi’nde düzenlenen bir dinletide kulakların pasını sildi.
Ege Üniversitesi(EÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Malzemesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Çil, İnşaat Mühendisliği Konferans salonunda “plaklar dönüyor” adında bir plak dinletisi sundu.
Plakları çalınan sanatçıların ve plaklarının kısa tanıtımlarının yapıldığı etkinlikte Hamiyet Yüceses, Zeki Müren, Adnan Pekak, Mehmet Emin Gündüz, Şükran Tuğranlı(Ay), Nermin Candan ve Müzeyyen Senar gibi ustalara yer verildi. 

Yrd. Doç. Dr. İsmail Çil programına şu sözlerle başladı, “Aşureyi bilirsiniz, içinde her şey vardır. Ben de öyle bir şey hazırladım sizler için. Türk, Batı, Aranjman… Her dinleyenin kendinden bir şeyler bulacağı parçalar…”
1950’den 80’lere kadar olan dönemdeki parçalara yer veren Yrd. Doç. Dr. Çil, hazırladığı programda sanatçıların pek bilinmeyen ve internette bulunması mümkün olmayan parçalarını seçtiğini belirtti. Eski plakların özelliklerine değinilen etkinlikte, kaydedilen seslerin gerçek sesler olduğu ve herhangi bir düzenlemeye maruz kalmadıkları vurgulanarak, bilgisayar ortamında sesleriyle oynanan günümüz şarkıcılarına atıfta bulunuldu.(

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv