GÖZ BOZUKLUKLARI, OKULDA BAŞARISIZLIĞA YOL AÇIYOR

  • 0
  • 629
GÖZ BOZUKLUKLARI,  OKULDA BAŞARISIZLIĞA YOL AÇIYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sömestr tatiline kısa bir süre kala, öğrenciler karne heyecanı yaşamaya hazırlanırken; göz hekimlerinden ailelere önemli bir uyarı geldi.

Göz hastalıkları arasında yer alan miyop, astigmat ve hipermetropun, aileler tarafından fark edilemediğinde, çocukların okuldaki ders başarısının düştüğünü kaydeden Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, “Bu rahatsızlıklar, ders çalışırken çocukların motivasyonunu da olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

“Çocuğum tembel, ders çalışmayı sevmiyor” gibi düşünen ebevenynlerin aklına göz hastalıkları gelmeli diyen Kahraman, ailelerin özellikle sömestr tatilini fırsat bilerek çocuklarına göz muayenesi yaptırmalarının büyük önem taşıdığını söyledi.

Göz rahatsızlığı yaşayan çocukların, genelde görüntüyü odaklamak için başını yan tutarak veya gözlerini kısarak baktıklarını hatırlatan Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, bu gibi davranışların yanı sıra; çocukların baş ve göz ağrısı da hissedebileceklerine dikkat çekti.

Okul öncesinde 5 - 6 yaştan erken dönemde, bebek ve çocuklarda taramaların yapılmasının hastalıkların erken tanı ve tedavisi açısından gerekli olduğunu hatırlatan Kahraman, şu bilgileri verdi: “Özellikle bu dönemde göz tembelliği yönünden çocuklar mutlaka göz muayenesinden geçirilmelidir. Her sağlıklı çocuk bile her yıl düzenli göz muayenesi olmalıdır. Göz sağlığı, okuldaki başarıyı doğrudan etkiliyor. Gözde bir rahatsızlık olup olmadığı konusunda aileler çok bilinçli hareket etmeli. Bu konuda öğretmenlere de büyük görev düşüyor”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Her 8 kadından 1’i kansere yakalanma riski taşıyor

Rodoplu’ya Avrupa Parlementosu’ndan davet

Arşiv