Granit, Güney Afrika ile iş ilişkilerini artıracak

  • 0
  • 594
Granit, Güney Afrika ile iş ilişkilerini artıracak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Maden İhracatçıları Birliği Güney Afrika Hükümeti heyetini ağırladı. Toplantıda ülkemizdeki maden rezervleri ve ihracatıyla ilgili sunumlar yapılırken, Güney Afrika hükümeti heyeti de ülkelerini tanıtıcı bir sunum yaptı. Bölgelerinde en fazla granit ve demir rezervi bulunduğunu belirten heyet, yeni yatırımcılara açık olduklarını Türkiye'den gelecek ve ocak işletecek yatırımcıları beklediklerini belirttiler.

Çeşitli renk ve tiplerde granit rezervlerine sahip oldukları bilinen Güney Afrika'da özellikle granit ve demir rezervlerinin yoğunlukta olduğu bilgisi verilirken, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "Ortadoğu'nun kriz durumundan dolayı körfez ülkelerine mal satamıyoruz bu yüzden yeni pazar arayışlarımız var. Yeni pazarlara yönelirken dünyadaki maden trendlerine göre alım ve satım yapıldığından dolayı maden rezervlerinin görünüş ve renkleri de bizler için önemli" diyerek rezervlere ilişkin detaylı bilgi almak istediklerini kaydetti.

Güney Afrika'da Maden İşleyecek Yatırımcılara 25 Yıl Ruhsat
Güney Afrika'ya gelecek ve maden işleyecek yatırımcılara 25 yıl işleme ruhsatı verileceğini belirten Güney Afrika Hükümeti Ekonomik Kalkınma, Finans ve Turizm Bakanı John Block, "Türk yatırımcılara gereken desteği hükümetimiz olarak vereceğiz. Maden rezervlerimiz kısıtlı olduğundan önce 25 yıl, daha sonra işleme durumuna bakılarak bir 25 yıl daha  ruhsat veriliyor, bunun yanısıra yatırım yapmak isteyen Türk şirketlerine yerleşik firmalarla işbirliği fırsatları sağlamaya gayret edeceğiz, işbirlikleri için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Güney Afrika Hükümeti'nin İzmir Mermer ve Doğaltaş Fuarı'nda bulunmasının yatırımcılarla birebir görüşme olanağı yaratması açısından olumlu olacağını belirten ve heyeti fuara davet eden Başkan Mevlüt Kaya, Güney Afrika'da gümrük vergisi avantajı olmasının ihracatçılar açısından çok olumlu olduğunu belirtti. Karşılıklı iş ilişkilerinin gelişmesini temenni eden Mevlüt Kaya Güney Afrika'da Ege Maden İhracatçıları Birliği olarak milli katılım organizasyonun yapabilecekleri bir fuarda bulunmak istediklerini dile getirdi.

Heyette Güney Afrika Hükümeti Ekonomik Kalkınma, Finans ve Turizm Bakanı John Block, Güney Afrika Ankara Büyükelçiliği yetkilisi Sina Karaarslan, Güney Afrika Fahri Konsolosu Tamer Taşkın gibi isimler bulunurken, Ege Maden İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ile Başkan Yardımcıları Şener Bayyurt ile Ahmet Telek de yer aldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv