Güçsüzler evi yenilendi

  • 0
  • 659
Güçsüzler evi yenilendi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokakları kendine ev edinmiş kimsesizlerin barındığı Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’ni yeniledi. Özellikle kış günlerinde evsiz vatandaşların sıcak yuvası olan Örnekköy’deki tesis, bakıma ihtiyacı olanlara yardım eli uzatmaya devam edecek.

 

Ağır yaşam koşullarında sokakta yaşam mücadelesi veren vatandaşlara hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Müyesser Turfan Güçsüzler Evi yenilendi. Ekonomik, ailevi ya da ruhsal nedenlerle sokakta yaşayan, akli dengesi yerinde olan, kendi işini yapabilir derecede sağlıklı ve sürekli tedavi gerektiren hastalığı bulunmayan kimsesizler ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı huzurevlerinde kalmak için sıra bekleyen 60 yaş üstü erkeklerin yararlandığı Örnekköy’deki Güçsüzler Evi, yenilenen yüzüyle ‘evsiz’lerin özellikle soğuk havalarda ‘sıcak yuva’sı olmaya devam edecek.

Büyükşehir Belediyesi Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nin 45 kişilik kapasitesi olduğunu hatırlatan yetkililer, havaların çok soğuk olmamasına rağmen tesiste halen 39 ihtiyaç sahibini misafir ettiklerini belirtti. Tüm yıl boyunca kimsesizlere hizmet verdiklerini hatırlatan yetkililer, “Amacımız, yokluklarla boğuşan kimsesiz vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermek, onların sokaklar, kaldırımlar, bankamatikler ya da köprü altlarında uyumaları yerine sıcak bir çatı altında barınmalarını sağlamak. Bu amaçla, Müyesser Turfan Güçsüzler Evimizin yataklarını, televizyon ünitesini yeniledik. Binanın iç dış boyası, çevre düzenlemesi başta olmak üzere bakım gerektiren yerlerini elden geçirdik” diye konuştu.

 

31 kişiye kalıcı yuva bulundu

Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nde kalan “yaşı genç” kimsesizler için İŞKUR ile görüşmeler yapıp iş sahibi olmaları yönünde girişimde bulunduklarını da hatırlatan Büyükşehir yetkilileri, ayrıca 2014 yılında 25 yaşlıyı huzurevlerine, 6 engelli vatandaşı da özel engelli bakım merkezlerine kalıcı olarak yerleştirdiklerini ifade etti.

İhbar üzerine, zabıta ekipleri ya da devriye gezen emniyet ekiplerinin bildirmesiyle harekete geçen Güçsüzler Evi yetkilileri tarafından bulundukları yerden alınan evsizler, Büyükşehir Belediyesi Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’ne getiriliyor. Sağlık, banyo, yemek, giysi ve yatacak yer ihtiyaçları karşılanan vatandaşların zor yaşam koşulları bir nebze olsun kolaylaştırılıyor. Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'ne mesai saatleri içinde 361 71 51, mesai saatleri dışında ise 361 00 82 numaralı telefondan ulaşabilinir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv