Gül’den Kılıç’a ziyaret

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir grup ve Buca Belediye Meclis Üyesi İsa Nezir, Buca Belediye Başkanı Av.Erhan Kılıç’ı makamında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.

  • 0
  • 307
Gül’den Kılıç’a ziyaret
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir grup ve Buca Belediye Meclis Üyesi İsa Nezir, Buca Belediye Başkanı Av.Erhan Kılıç’ı makamında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.

İzmir Bosna Sancak Derneğinini başlattığı yardım kampanyasına Buca Belediyesinden büyük destek
Görüşmede son günlerde COVİD-19’un artığı ve çok can kayıplarının yaşadığı nüfusun büyük bölümünün Boşnaklardan oluşan, Sırbistan’ın Sancak bölgesi Novi Pazar,  Tutin ve Sjenitsa kentlerinin ihtiyaç duyduğu tıbbi malzemeler için, İzmir Bosna Sancak Derneğinin başlattığı yardım kampanyası konuşuldu. Başkan Kılıç Buca Belediyesi olarak yapmaları gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyledi ve tıbbi malzemeler vereceğini ifade etti.

Buca ve Tutin Kardeş şehir olacak
Görüşmede ele alınan bir diğer konu Tutin ile Buca Belediyesi’nin kardeş şehir olması. Önceki dönemde gündeme gelen fakat hayata geçmeyen bu kardeşlik projesi bu dönemde hayata geçmesi için gerekli çalışmaların hızlandırılması konusunda gerekli talimatları vereceğini dile getirdi. Tutin’den Buca’ya göç eden çok sayıda Boşnak ailenin olması bu kardeş şehir projesini önemini ortaya koyuyor.

Acıların yaşandığı yerleri gezerken çok duygulandım
Başkan Kılıç ziyaretten duyduğu memnuniyeti şu sözlerde ifade etti; ‘Boşnak hemşerilerimizin yaptığı bu ziyarete teşekkür ediyorum. Bosna ve Srebrenitsa da yaşanan insanlık ayıbını unutmadık. 11 Temmuz da anma töreni düzenleyeceğiz. Ben insanlık ayıbının yaşandığı bu yerleri gezdim gerçekten çok duygulandım. Bosna da bulunan Tüneli gezdim orada tünelin savaş zamanında ki önemini anlatan kişi bizleri çok duygulandırdı. İnsanlık ayıbı ve insanlık suçu olan böyle acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum.’ Dedi

Verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum
İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül ziyaretle ilgili şunları söyledi; ‘Buca da çok sayıda Boşnak hemşerimiz yaşıyor bunlardan bir tanesi de Buca Belediye Meclis üyesi İsa Nezir. Sancak bölgesinde bulunan Novi Pazar, Tutin ve Sijenitsa kentlerinin acil ihtiyaçları olan tıbbi malzemelerin bölgeye ulaştırılması için başlattığımız kampanyaya Buca Belediyesi olarak vereceğiniz destek için şahsınıza ve Buca Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Kampanyamıza destek verdiği için bir teşekkür de İsa Nezir arkadaşımıza. Buca da çok sayıda Tutin den gelerek Buca ya yerleşen büyük Boşnak aileleri var. Bu dönem Tutin ile Buca’yı kardeş şehir yaparsak bizler çok mutlu oluruz. İzmir Bosna Sancak Derneği ve Buca Belediyesi olarak çok sayıda projeye ortak imza atacağımızı düşünüyorum. ’ Dedi

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a Sırpların Srebrenitsa’da uyguladığı zulümden kaçan Boşnakların izlediği yolu gösteren harita ve ‘Muhacirlarin İzinde’ kitabını hediye etti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3. Yaş Üniversiteleri Şenliği’ne geri sayım başladı

Flamingo Doğa Parkı’nda yüzde 80’lere gelindi

24 muhtara teşekkür plaketi

Mesaimin son saatine kadar çalışmaya devam

Seferihisar’a 2,5 milyar liralık yatırım

Kadın Danışma ve Sığınma Evi tamamlandı

Arşiv