Gültepe Rumeli Şenliği’nde büyük coşku

Konak Belediyesi’nin, Gültepe Makedonya Göçmeleri Kültür ve Dayanışma Derneği’yle birlikte, her sene geleneksel olarak düzenlediği Gültepe Rumeli Şenliği, bu yıl da coşkuyla kutlandı. İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin (İFD) de destek verdiği şenlik, dün akşam 14. kez düzenlendi.

  • 0
  • 594
Gültepe Rumeli Şenliği’nde büyük coşku
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin, Gültepe Makedonya Göçmeleri Kültür ve Dayanışma Derneği’yle birlikte, her sene geleneksel olarak düzenlediği Gültepe Rumeli Şenliği, bu yıl da coşkuyla kutlandı. İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin (İFD) de destek verdiği şenlik, dün akşam 14. kez düzenlendi. Etkinliğe katılarak, bölge sakinleriyle birlikte halay çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dayanışma ruhuyla, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemine dikkat çekerek, “Konak’a çalışmaya geldik” diye konuştu.
 
Kortej yürüyüşüyle başladı 
Gültepe Rumeli Şenliği, Gültepe Otobüs Son Durağı’ndan Turgut Reis İlköğretim Okulu’na doğru yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Selimiye ve Turgut Reis caddelerinde, dernek üyeleri ve semt sakinleriyle birlikte yürüdü.
Düzenlendiği her yıl, İzmir’in farklı semlerinde yaşayan Balkan ve Rumeli göçmenleri ile Gültepe semti sakinlerini ağırlayan şenlik, okul bahçesinde artan katılımla ve renkli etkinliklerle devam etti.
Başkan Batur, okul bahçesindeki etkinliklerde Makedonya’dan gelen konuklarını da ağırladı. Makedonya Başbakanlık Danışmanı Daniel Dimevski, Spor Bakanı Yardımcısı Spendi Hajreddin ve Debre Belediyesi Başkan Yardımcısı Drilion Leshi de şenliğe katıldı. İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Serbest ile İzmir Balkan Kadın Dernekleri Başkanı Serap Kaplan Çalışkan’ın da katıldığı etkinlikte, Konak Belediyesi meclis üyeleri ve bölge muhtarları da yer aldı.
 
Başkan Batur, halaya katıldı 
Okul bahçesinde Rumelili Ekrem ve Erşan’ın hareketli, coşku dolu türküleriyle başlayan şenlikte vatandaşlar sanatçılara eşlik ederken, Batur da katılımcılarla birlikte halay çekti. Mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’na destek vermek için üç gündür İstanbul’da çalıştığına, daha sonra Ankara’ya geçerek, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) toplantısına katıldığına işaret eden Başkan Batur, “Bugün de burada sizinle beraber olmak bana ayrı bir heyecan ve onur veriyor. İstanbul’da üç gündür, sokak sokak çalışıyoruz. İstanbul’da büyük bir heyecan, dayanışma ve büyük bir mücadele var. Ortada yenilen bir hak var ve Ekrem İmamoğlu o hakkı yeniden alacak” dedi.
 
“İstanbul, Türkiye’nin kaderini değiştirecek” 
İstanbul’un, 23 Haziran’da Türkiye’nin kaderini değiştireceğine tüm kalbiyle inandığını dile getiren Batur, “İstanbul’dan aldığım enerjiyi ve selamı size getirdim. 23 Haziran’da hem İstanbul’da hem Türkiye’de her şey çok güzel olacak. Ben tüm kalbimle buna inanıyorum” diye konuştu. Gültepe Rumeli Şenliği ve benzer etkinliklerin devam edeceğini de vurgulayan Batur, “Biraz önce hep beraber halay çektik, gerçekten kanımız kaynamış. Halay insanların dayanışma ruhuyla birbirinden enerji aldığı bir oyun. Göçmen kardeşlerim Rumeli’den, suyun öte tarafından bu yana gelip, birlikte olmayı, bir arada yaşamayı başarmıştır. Biz de Selanik göçmeniyiz; dedelerimiz Rumeli’den gelmiş ve bu kente yerleşmiş. Hepimiz, Rumelisi Karadeniz’i, doğusu batısı birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bundan sonra düzenlenecek tüm etkinliklerde, dayanışma ruhuyla sizinle birlikte olmak bize ayrıca onur verecek” dedi.
 
“Konak’a çalışmaya geldik” 
Bölgede yapılacak çalışmalarla ilgili olarak mahallerde toplantılar düzenleneceğini de söyleyen Batur, Gültepe planlarının yakında bölge halkıyla paylaşılacağını da belirtti. Batur, “Konak’a yatmaya değil, çalışmaya ve Konak’ı sokaklarıyla, yapılaşmasıyla, çevresiyle, doğasıyla çağdaş ve gelişmiş bir ilçe yapmaya geldik. 31 Mart seçimlerinde Gültepe’de, sandıklarda tarih yazdınız ve bize destek oldunuz. Sizlere minnettarım, çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Dimevski: Bir memleketiniz de Makedonya 
Başkan Batur’un ardından söz alan Makedonya Başbakanlık Danışmanı Daniel Dimevski ise “Buradaki bu enerji bize büyük bir gurur veriyor. Makedonya’dan size selamlar getirdik. Evet, sizin memleketiniz Türkiye ama unutmayın bir memleketiniz daha var; orası da Makedonya” dedi.
 
“Yaslandığımız dağların başında başkanımız var” 
Gültepe Makedonya Göçmeleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Birol Özkardeşler de Konak Belediyesi’nin şenliğe verdiği desteğe işaret ederek, “Balkan kelimesi sıra dağlar anlamına geliyor. Bizim de Balkanlılar olarak her zaman yaslandığımız dağlarımız var ve bu dağların başında da Konak Belediye Başkanı yer alıyor. Başkanımız bu şenliğin düzenlenmesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadı. Kendisine tüm Rumeliler, Gültepeliler adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Okul bahçesinde Üsküp halk oyunları gösterisiyle devam eden şenlikte, Balkan müzik grubu Sakoband ile solist Şule Çaycı ve Burhan Güneş de sahneye çıktı. Konak’ta dostluk ve kardeşlik rüzgârı estiren şenlikte, katılımcılar keyifli anlar geçirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bonfil'den Bangkok Sokak Lezzetleri

Çocuk Senfoni Orkestrası ‘Bahara Merhaba’ dedi

Öğrencilerle iftar

Moncef Genoud rüzgarı esti

Caz Tarihine Bakmak Embryo Live

Unutulmaz konser

Arşiv