Gülümseyen Gözler ödülleri Narlıdere’de sahipleriyle buluştu

  • 0
  • 1.665
Yazı Boyutu:

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şubesi'nce başlatılan "Gülümseyen Gözler" projesinin madde bağımlılığını konu alan kısa film ve slogan yarışmasının ödül töreni Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi.
 
Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şubesi tarafından hazırlanan "Gülümseyen Gözler" projesinin ödül törenine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu,  Kaçakçılık ve Organize Şube Müdür yardımcısı Behzat Tuzcu,  Kaçakçılık ve Organize Şube Müdür yardımcısı Emin Göktaş, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Erdal Karakaya,  Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız, Okul Müdürleri ve Öğrenciler katıldı.
 
Maddeye değil hayata bağlanmaları için
"Gülümseyen Gözler" projesinin ödül töreninde bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur,  İzmir Emniyet Müdürlüğünün gençlerin maddeye değil hayata bağlanmaları için etkin ve başarılı bir çalışmasının öneminden ve başarısından bahsetti. Batur “Gelecek gençlerin, gençlerin hayata daha sıkı tutunmalarını sağlamak için Kamu Kurumları, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Yerel yönetimlerin projeyi destekleyerek gençlerin projenin içinde yer almasını sağlaması çok önemli. Başta İl Emniyet Müdürümüz Ali Bilkay nezdinde projede emeği geçen herkese böyle bir proje başlattıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
 
Amaç farkındalığı artırmak
"Gülümseyen Gözler" projesine Şubat ayı içerinde başladık. Bu tarihten itibaren de İzmir’in ilçelerinde faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Projemizin amacı bireylerin bağımlılık yapıcı maddelerle tanışmasını engellemek, maddeye ulaşılabilirliği azaltmak, madde kullanımı ve sonuçları hakkında farkındalığı artırmak, bağımlılık konusunda sosyal faaliyetlerle duyarlılık oluşturmak, madde bağımlısı bireylerin toplumsal yaşama yeniden uyum ve katılımlarını sağlaması amaçlanmaktadır. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz faaliyetler çerçevesinde yaptığımız Kısa film ve slogan yarışmasında ödül kazanan arkadaşlara ödüllerini vereceğiz” dedi.
 
Kısa film ve Sloganlar ödül kazandı
Yapılan konuşmaların ardından  "Gülümseyen Gözler" projesi kapsamında madde bağımlılığını konu alan kısa film ve slogan yarışması ödül törenine geçildi. Kısa film dalında üçüncülük ödülünü ‘Kıymetlimiz’ eseri ile Menemen Halide Gencer Ticaret Meslek Lisesinden Ali Ozan Salkım, ikincilik ödülünü ‘Renksiz’ eseri ile Emniyet Müdürlüğünden Gökhan Kayar, birincilik ödülünü ise ‘Arayış’ adlı eseri ile Ege Üniversitesinden Samet Yarar kazandı. "Gülümseyen Gözler" projesinin slogan yarışmasında ise Üçüncülük ödülünü ‘Hayat Fotoğrafınızı Çekerken, Gözleriniz Donuk Bakmasın’ sloganıyla Gazeteci Çetin Altan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Gülfem Gökçe Kalaycıoğlu,  ikincilik ödülünü ‘Keşke Değil, Hayır de’ sloganı ile Bayındır Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Ramazan Genç, birincilik ödülünü ise ‘Maddenin kölesi Değil, Hayatın Efendisi ol’ sloganı ile Tire Anadolu İmam Hatip Lisesinden Emre yıldırım kazandı. Slogan dalında jüri özel ödülünü ise Emniyet Müdürlüğünden ‘Maddenin Üç hali; Yalnızlık, Pişmanlık, Çaresizlik’ sloganıyla Çağatay Aykaç kazandı. Kazananlara ödüllerini Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu,  Kaçakçılık ve Organize Şube Müdür yardımcısı Behzat Tuzcu,  Kaçakçılık ve Organize Şube Müdür yardımcısı Emin Göktaş, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Erdal Karakaya,  Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız tarafından verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv