Gündem Ankara

  • 0
  • 543
Gündem Ankara
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara’daki bombalı saldırıda yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı, Ankara’daki hain saldırının yasıyla başladı. Bomba yüklü aracın patlaması sonucu hayatını kaybeden 37 can için saygı duruşuyla başlayan meclis oturumunda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP, AKP ve MHP’li grup başkanvekilleri terör saldırısını kınadı. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Alsancak’taki 2 bin aracı otoparka çekmeliyiz
Gündem maddeleri öncesinde Kahramanlar Otoparkı’nda uygulanmaya başlanan ring sistemi ve fiyat tarifesi konusunda gelen eleştirilere yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bizim vatandaşımızda maalesef otoparka girme alışkanlığı yok. 15-20 dakika zaten kimse girmiyor. Çift sıraya da, üç sıraya da bırakıyor. Yaptığımız uygulamanın başarıya ulaşması için daha önemli tedbirlerin alınması önümüzdeki dönemde söz konusudur. Şimdi sadece hemşehrilerimize yaptığımız iyileştirmeyi sunduk. Reklam kampanyasıyla da bunu destekliyoruz. Önümüzdeki süreçte birçok karar, tedbir alarak bu otoparkımızın çalışmasını sağlayacağız. Onunla ilgili olarak Valilik ile de görüşüldü. Emniyet birimlerinin park yasağı olan yerlerde önleyici tedbir alması, ceza yazılmadan da yanlış park önlenebilir, bunu görüşüyoruz” diye konuştu.

Otoparka aylık abone ücretinin 100 TL olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu,  “Bizim hedefimiz, Alsancak’ta oturup haftada bir-iki gün arabasını kullanan vatandaşlarımızı abonelik ve ring sistemiyle otoparka özendirerek yollardaki araçları çekmektir. Eğer trafik destek verir ve biz de diğer düşündüğümüz yöntemlerle bunu sağlayabilirsek, park yasağı olan yerlerden, ana arterlerden, sıkışık sokaklardan 2 bin civarındaki aracı, yani Alsancak’ta oturanların araçlarını otoparka çekebiliriz” dedi.

90 dakika ayrıcalığı
Aktarmalı sistem ve çevre ilçelerdeki yeni fiyat tarifesi ilgili eleştirilere de yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “90 dakika uygulaması Türkiye’de sadece İzmir’de var. Ve belirli bir çember içerisinde bulunması gerekiyor. Vatandaşların daha ucuza gitmesini herkes ister, en çok da Büyükşehir Belediye Başkanı ister. Ama her şeyin bir ölçüsü var ve belediyenin bir maliyeti var. Ulaşıma siyaset sokmayı bırakın. Başka kentleri örnek alacaksınız, oradaki rakamları getireceksiniz, onları konuşacağız. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız, ulaşımda yaptığımız desteği karalamaya çalışmayacaksınız.”

Büyükşehir adaleti
Kapatılan İl Özel İdare mallarından mahkeme kararıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilen araçların ilçe belediyelerine tahsis edilmesi hakkında da konuşan Başkan Kocaoğlu, “Bütün araçlar 6 tane AKP’li belediyeye verilmiştir. İl Özel İdaresi mallarından Dağıtım Komisyonu kararıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çöp verilmemiştir. Bir saman çöpü bile! Bu adaleti için de Dağıtım Komisyonu’nu ve başkanını da kutlamak gerekiyor” dedi. Özel İdare araçlarına ilişkin adaletsiz dağıtımının Komisyon değil mahkeme kararıyla önlendiğini hatırlatan İzmir Büyükşehir  Belediye Başkanı, “Biz davayı kazandık. Bu adaletsiz dağıtıma rağmen Büyükşehir Belediyesi olarak,  sadece formaliteyi tamamlamak için evrak üzerinde malları alıp Meclis kararıyla yeniden aynı ilçelere tahsis etmiştir. Bu da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin adaletinin, nasıl çalıştığının ayrı bir delilidir” şeklinde konuştu.

PKK ile kim işbirliği yaptıysa, hesabını o verecek!
AKP’li bir meclis üyesinin Ankara’da yaşanan terör saldırıyla ilgili konuşmasında “CHP’nin HDP ile işbirliği yaptığı” iddiası üzerine Meclis’te gerginlik yaşandı. Bu iddiaya büyük tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Siz Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Siz onu idrak etmekten sanıyorum biraz yoksunsunuz. Ağzınızdan çıkan lafı duyacaksınız! Cumhuriyet Halk Partisi’ne ‘PKK ile işbirliği yaptı’ diyen meclis üyesini şiddetle kınıyorum. PKK ile seçim öncesinde kim işbirliği yaptıysa, bu sözlerin muhatabı odur!  Biz bu ülkeyi kuran partiyiz. Herkesin ağzından çıkanı kulağı duyacak. Bugüne kadar sükunetle İzmir için çalışan meclisi böyle çıkıp berbat etmeye kimsenin hakkı yoktur. Kimseye de müsaade etmeyeceğiz. Bunu da herkesin bilmesi gerekmektedir. PKK ile kim işbirliği yaptıysa, hesabını o verecektir. Biz burada herkesin fikrine, düşüncesine saygılı olmak adına, siyaset yapmıyoruz. Yoksa söyleyecek çok şeyimiz var. Bunları sizler de biliyorsunuz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv