Günlük uzay kampı turlarına yoğun ilgi

Uzay Kampı Türkiye’nin, ilk kez bu yıl yarıyıl tatilinde düzenlediği “Ailelere Özel Günlük Tur”un büyük ilgi görmesi üzerine sürdürdüğü tur programlarına yoğun talep devam etti.

  • 0
  • 807
Günlük uzay kampı turlarına yoğun ilgi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uzay Kampı Türkiye’nin, ilk kez bu yıl yarıyıl tatilinde düzenlediği “Ailelere Özel Günlük Tur”un büyük ilgi görmesi üzerine sürdürdüğü tur programlarına yoğun talep devam etti. 16-17 Ağustos tarihlerinde düzenlenen “Ailelere Özel Günlük Tur” ve 3-17 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Astro-Tur’a İzmir ve civar illerden yaklaşık 350 kişi katıldı.

Topraksız tarım, uzay giysileri, uzayda yaşam ile ilgili bilgiler verilerek Mars Turu, Discovery Uzay Mekiği, yer kontrol merkezi ve uluslararası uzay istasyonunun tanıtıldığı “Ailelere Özel Günlük Tur”a katılan aileler çocuklarıyla birlikte farklı bir deneyim yaşadılar. 9-12 yaş arası öğrencilerin ebeveynleriyle, 13 yaşından büyük uzay meraklılarının da kendi başlarına katılabildiği Astro Tur’da ise, sihirli kürede güneş sistemi, dijital planetaryumda konum astronomisi, gök atlası yapımı atölyesi ve teleskopla gezegen ve yıldız gözlemi etkinlikleri yapıldı.

İzmir’de Ege Serbest Bölgesi’nde kurulu tesiste gerçekleşen programda Astro-Tur’a katılarak ilk defa teleskopla baktığını ve Satürn’nün halkalarını gördüğünü söyleyen Deniz Körpecik “Yaşadığımız evrenle ilgili ne kadar az bilgi sahibi olduğumuzu kızımla fark ettik. Araştırmaya ve bilime yönlendirdiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Arşiv