Gürcü şarkıcı Sofıo Nızharadhze İzmir’e geliyor

  • 0
  • 1.578
Yazı Boyutu:

2010 yılında Eurovision'da ülkesini temsil eden, Gürcistanın en popüler  olan şarkıcılarından biri olan Sofıo Nızharadhze İzmir’e geliyor.
Gürcistan ve Türkiye arasında var olan iyi işbirliği ve komşuluk ilişkileri çerçevesinde müzik alanında bir ilk olacak “Karadeniz’in Kardeş Şarkıları”  projesi kapsamında Sofıo Nızharadhze & Düş Gezginleri  “Karadenizin Kardeş Şarkıları Porjesi" kapsamında İzmir’e gelecek olan sanatçı, projenin tamamlanması için iki gün Düş Gezginleri’ne ait stüdyoda çalışacak.
Proje ile ilgili bilgi veren Gürcistan İzmir Fahri Konsolos Muavini, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakan Danışmanı Makvala Kharebava, projenin öncelikli amacının  Türkiye ve Gürcistan arasında geçmişten gelen tarihi ve sosyal bağların ışığında her iki ülkenin ilişkilerini kültürel bazda yeniden güçlendirmeye katkıda bulunmak olduğunu söyledi. İlk aşamada kapı komşusu olan Acara Özerk Cumhuriyeti’nin turizm alanında keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerini Türkiye çapında tanıtmayı amaçladığını dile getiren Kharebava,  “Proje Gürcistan Anakara Büyükelçiliği, Gürcistan İzmir Fahri Konsolosluğu, Acara Özerk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlıkları  ve Düş Gezginleri’nin kurucusu besteci, aranjör, müzisyen Erhan Doğan tarafından yürütülmektedir.
Bu Proje kapsamında İzmir’e gelecek olan Sofıo Nızharadhze’nin Düşgezginleri ile beste ve düzenleme Erhan Doğan'a, sözleri se Ataol Behramoğlu’na ait  “Türkiye Güzel Yurdum, Üzgün Yurdum” olacak ve sanatçı şarkıyı Türkçe seslendirecek.  Bu şarkı için İzmir Devlet Senfoni ve İzmir Opera Bale sanatçıları da  projeye katkıda bulunacak.” Dedi.
 Sofıo Nızharadhze’nin özel yeteneklerden biri olarak eğitim aldığını belirten Kharebava, ülkesinde dünya çapında sanatçılarla düetler yapan ve onların büyük takdirlerini kazanan Sofio’nun Düşgezginleri Rock grubuyla Türkçe Bir Şarkı Seslendirmenin heyecanını yaşadığını anlattı.


KİMDİR

Tiflis Devlet Konservatuvar Piano ile vokal Bölümünden mezun olan Sofia Nizharadze ,Moskova Tyatro ve Sanat Akademisi (GITIS ) ile Moskova  Müzik Akademisinde okudu.. 3  yaşında şarkı söylüyor, 7 yaşından itibaren sahneye başladı.11 yaşında  “Sous le ciel de Paris”   şarkı ile Fransa TV 5 kanalın konuk oldu. Moskovada Sofio çeşitlı müziklerde: Romeo ve Julliet, The Jays Düğünü  v.s. ana rollerle meşhur oldu.2005 Yurmala Müzik Festivalinde finalist oldu. 2008 Rusya-Gürcistan savaşından sonra Moskova terkedip Gürcistan’a döndü. Sofia Nizharadze  (1997)  Kristal Nota,  (1999)  En iyi Vokal, (2000)  Altın Yıldız ödüllerinin sahibi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv